Sneeuwblind - Linda van Rijn

Sneeuwblind – Linda van Rijn

Nadat Kim van Rooij tijdens een skivakantie als een blok is gevallen voor de Oostenrijker Levi, besluit ze met haar driejarige zoon Owen naar Lech te verhuizen. Daar trekt ze in bij Levi en zijn twee kinderen. Levi’s eerste vrouw is tien jaar eerder spoorloos verdwenen tijdens een skitocht in de bergen, hoogstwaarschijnlijk is ze verongelukt. Een groot verdriet voor Levi en de kinderen, maar met Kim en Owen erbij vindt het gezin nieuw geluk. In Lech is Levi eigenaar van een goedlopende cocktailbar en Kim, die in Nederland als fotograaf werkte, heeft wel zin in een nieuwe uitdaging. Ze neemt samen met Levi de dagelijkse leiding van de bar op zich en burgert zo razendsnel in in de kleine gemeenschap. Na een paar weken merkt ze wel dat de drukke werkdagen, de zorg voor Owen en het wennen aan haar nieuwe leven hun tol beginnen te eisen. Kim is moe, voelt zich niet goed en wil het eigenlijk wat rustiger aan doen. Maar het lijkt alsof elke keer als zij een stapje terug doet, er iets vreselijks gebeurt. Zelfs zo erg, dat ze zich afvraagt of ze niet beter terug kan gaan naar Nederland. De politie raakt erbij betrokken, maar hoe kunnen ze Kim helpen als niemand weet in welke hoek ze het moeten zoeken? Kim voelt zich intussen slechter en slechter. En als ze op het punt komt dat ze niet meer weet hoe het verder moet, is het de vraag of het niet al veel te laat is.

Info

Titel: Sneeuwblind
Auteur: Linda van Rijn
# pagina’s: 276
Verschijningsdatum: oktober 2021
Uitgeverij: Marmer

Review

Sneeuwblind is alweer de vierde thriller van Linda van Rijn die ik las. Eerder las ik al Bloedkoraal, Familiediner en Zandvoort aan Zee. Het zijn steeds thrillers die vlot lezen en ook best een boeiend plot hebben.

Plot:

Alleenstaande mama Kim besluit om voor haar grote liefde Levi te verhuizen naar Oostenrijk. Dat doet ze samen met haar driejarig zoontje Owen. Kim probeert zich zo snel mogelijk te settelen door in te trekken bij Levi en zijn twee kinderen en ook aan de slag te gaan in de bar die Levi samen met zijn zus uitbaat. Het verlies van zijn eerste vrouw die op mysterieuze wijze verdween was niet makkelijk voor het gezin, maar samen met Kim en Owen proberen ze een nieuwe start te nemen. Al voelt Kim zich steeds vaker moe en lijkt iemand het op haar voorzien te hebben. Moet ze blijven of vluchten?

Vanaf het begin van dit boek stel je je al enkele vragen bij dit verhaal. De eerste vrouw van Levi verdween plots en bij een thriller ga je dan natuurlijk denken aan kwaad opzet. Doorheen het verhaal probeer je toch maar steeds te achterhalen wat er gebeurd is en wie de schuldige zou kunnen zijn. Daarnaast is er ook nog het verhaal van Kim die haar weg probeert te zoeken in het nieuwe gezin en het dorpje Lech, wat op het eerste zicht makkelijk lijkt maar schijn bedriegt.

De thrillers van Linda van Rijn lezen steeds vlot en hebben geen ingewikkelde plots. Ook hier is dat opnieuw het geval met de heel aangename schrijfstijl en het plot dat doet denken aan een spannende roman. De echte spanning wordt vooral bewaard voor het einde, maar doorheen het boek blijft het verhaal zeker boeiend. Sommige dingen heb je tijdens het lezen al sneller door dan het hoofdpersonage, toch is de ontknoping nog best verrassend. Sneeuwblind stelt niet teleur en is een interessante winterse thriller.

Personages:

Hoofdpersonage Kim speelt de grootste rol en wordt dan ook het best uitgewerkt. Een echt heel duidelijk beeld van haar krijg je niet, maar voldoende om haar verhaallijn te kunnen volgen. De andere personages bestaan vooral uit het gezin en de familie van Levi. En ook rechercheur Siska keert regelmatig terug in het verhaal. Het zijn allemaal doorsnee personages die vrij oppervlakkig werden uitgewerkt. Maar toch is dit zeker voldoende binnen dit verhaal.

Conclusie:

Sneeuwblind is een aangename thriller die een groot publiek zal kunnen boeien. Het plot zit mooi in elkaar met naar het einde toe een stukje spanning en een verrassende ontknoping.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven