Gezicht van het kwaad - Chris Carter

Gezicht van het kwaad – Chris Carter

Op de traptreden van een kerkaltaar wordt het bloederige lichaam van een priester gevonden. Forensisch rechercheurs ontdekken dat in het bovenlijf van het slachtoffer het cijfer drie is gekerfd.
Eerst denkt profiler Robert Hunter dat het om een rituele moord gaat, maar als er meer lichamen worden gevonden, moet hij zijn mening bijstellen. Na onderzoek blijkt dat ieder slachtoffer is geconfronteerd met zijn of haar ergste nachtmerrie, die werkelijkheid is geworden. Hoe kan de moordenaar dit zo precies weten? Robert Hunter en zijn sidekick Carlos Garcia worden zelf ook geconfronteerd met hun grootste angst in hun zoektocht om deze moordenaar te stoppen…

Info

Titel: Gezicht van het kwaad
Auteur: Chris Carter
Serie: Robert Hunter #2
# pagina’s: 380
Verschijningsdatum: oktober 2021
Uitgeverij: HarperCollins Holland

Review

Gezicht van het kwaad is het tweede boek dat ik mocht lezen voor Harpers Boekenclub Thrillers. Het is het tweede boek in de serie rond rechercheur en profiler Robert Hunter. Deze thriller is perfect losstaand te lezen, maar de serie is zo goed dat het echt een aanrader is om te beginnen bij deel 1: Handtekening van het kwaad.

Plot:

Het duo van rechercheurs Robert Hunter en Carlos Garcia staat voor een nieuwe gruwelijke moordzaak wanneer het vreselijk toegetakelde lichaam van een priester gevonden wordt. Al snel blijken ze te maken hebben met een seriemoordenaar die een unieke werkwijze heeft en moorden pleegt waarbij je maag spontaan gaat omdraaien. Slagen Hunter en Garcia erin om de moordenaar te stoppen voor hij nog meer moorden pleegt? Met gevaar voor eigen leven starten ze de jacht op deze vreselijke psychopaat.

Het bleek al in zijn eerste boek dat Chris Carter geen gruwelijke taferelen schuwt, ook in Gezicht van het kwaad is dit het geval. De moorden die gepleegd worden zijn vreselijk en worden ontzettend goed beschreven. Dit boek is een spannende race tegen de klok waarbij het vaste duo van rechercheurs aanwijzingen uitzoekt en steeds dichter bij de moordenaar komt.

De schijfstijl van Chris Carter is heel aangenaam en in deze thriller besloot hij veelvuldig gebruik te maken van korte hoofdstukken. Vaak hebben deze niet echt een meerwaarde maar ze storen ook niet. Het zorgt er net voor dat je nog maar een extra hoofdstuk gaat lezen, en nog één, en nog één, .. Tot het spannende einde dat een knap verrassend uitgewerkt plot oplevert.

Personages:

Rechercheur en profiler Robert Hunter neemt opnieuw de leiding in dit boek en blijft een boeiend hoofdpersonage. Zijn collega Carlos Garcia is duidelijk gegroeid sinds het eerste boek waarin hij nog het groentje was. Beide mannen vormen een mooi en geloofwaardig duo. Naast de vaste personages werd ook hoofdinspecteur Blake toegevoegd aan het team om de meer bureaucratische rol op zich te nemen. Toch functioneert ze goed in harmonie met beide rechercheurs en vormt hierdoor een mooie aanvulling op de personages.

Conclusie:

Gezicht van het kwaad is een sterk nieuw deel in deze bijzondere en gruwelijke serie rond rechercheur en profiler Robert Hunter. Het boek kenmerkt zich door de vlotte schrijfstijl, steeds aanwezige spanning, sterke hoofdpersonages en een krachtig plot. Een verslavende serie om zeker te lezen!

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5


Ik kreeg dit recensie-exemplaar van HarperCollins Holland. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven