Zandvoort aan zee - Linda van Rijn

Zandvoort aan zee – Linda van Rijn

Als de moeder en stiefvader van Mandy hun twaalfenhalfjarig huwelijk willen vieren, bestaat daarvoor geen betere plaats dan Zandvoort aan Zee, de plek waar ze elkaar destijds ook het jawoord gaven. Mandy en haar zus Judith worden uitgenodigd voor een familievakantie in een mooi huis in de duinen, samen met Mandy’s vriend Robin en zijn achtjarige dochter Lize. Het is heerlijk weer en ze genieten van de zon en het strand. Voor Mandy is het fijn dat ze na een drukke tijd even op adem kan komen en tijd kan besteden aan Judith, want ze heeft haar zus de laatste tijd niet veel gezien.
Maar wat een onbezorgde familievakantie had moeten worden, verandert na een paar dagen in een regelrechte nachtmerrie als Judith na een lange strandwandeling niet meer terugkomt in de vakantievilla. In paniek gaat Mandy haar zoeken, maar haar zus lijkt van de aardbodem weggevaagd te zijn.
De politie wordt ingeschakeld, maar ook die kan Judith niet vinden. Wel wordt een belangrijke aanwijzing ontdekt, waardoor Mandy zelf betrokken lijkt. Hoe goed kent Mandy haar eigen familieleden eigenlijk? Waarom staat de ex van haar vriend ineens voor de deur? En wat heeft de mysterieuze afspraak in de agenda van haar zus te betekenen?

Info

Titel: Zandvoort aan zee
Auteur : Linda van Rijn
# pagina’s: 304
Verschijningsdatum: april 2021
Uitgeverij: Marmer

Review

Zandvoort aan zee is inmiddels de derde thriller die ik las van Linda van Rijn, eerder las ik Bloedkoraal en Het familiediner. Haar vorige thrillers hadden steeds een aangename schrijfstijl waardoor ik ook ontzettend uitkeek naar dit nieuwe boek van haar.

Plot:

Mandy gaat met haar vriend en zijn dochter naar Zandvoort aan zee waar ze het jubilieum van haar moeder en stiefvader zullen vieren. Ook de zus van Mandy – Judith – is bij de vakantie aanwezig. Alles lijkt erop te wijzen dat dit enkele ontspannende dagen weg zullen worden, tot Judith besluit een strandwandeling te maken en er een storm losbarst. Judith keert niet meer terug naar het vakantiehuisje en Mandy en en haar familie zijn ten einde raad.

Al vrij snel na de verdwijning neemt de politie de zaak op zich en gaat op onderzoek uit. Daarbij wordt vooral de familie van Judith grondig onderzocht en daar komen enkele bizarre ontdekkingen uit. Je leest het verhaal enerzijds vanuit het standpunt van Mandy die er alles aan doet om haar zus terug te vinden, en anderzijds volg je het politieonderzoek en de pistes die zij volgen.

Zandvoort aan zee verschilt voor mij toch wel iets van de vorige thrillers die ik las van Linda van Rijn. Dit boek is spannender, het politieverhaal werd goed uitgewerkt en er zitten enkele echt nagelbijtende gebeurtenissen in. De schrijfstijl blijft even aangenaam als in de vorige boeken maar de uitwerking van het plot is toch wel extra goed. Ook het einde blijft spannend tot de laatste hoofdstukken.

Personages:

Vooral hoofdpersonage Mandy wordt goed uitgewerkt en het is spannend om haar acties doorheen het boek te volgen. Aan de andere personages werd iets minder aandacht besteed waardoor je ook niet echt weet wat je van deze groep moet denken. Dit geeft het verhaal dan ook eerder iets mysterieus.

Conclusie:

Zandvoort aan zee is de beste thriller van Linda van Rijn die ik tot nu toe las en deze smaakt zeker naar meer. Knap dat een auteur die al 26 thrillers schreef met haar laatste boek dit sterke verhaal kon afleveren. De aangename schrijfstijl en het spannende plot maken van dit boek echt een goede thriller!

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven