Familiediner - Linda van Rijn

Familiediner – Linda van Rijn

Het is eerste kerstdag en de familie Tichelaar viert dat in een luxe restaurant. Vader Wim en moeder Anneke hebben, na jaren waarin het kerstdiner traditioneel bij hen thuis was, ervoor gekozen om de hele familie mee uit eten te nemen. Op het oog zijn ze een gezin waar weinig aan de hand is, tot de jongste zoon, Roemer van dertig, niet komt opdagen bij het diner. Met zijn lege stoel pijnlijk zichtbaar aan tafel heeft ieder familielid zo z’n eigen, verontruste idee over de reden van Roemers afwezigheid. 

Info

Titel: Familiediner
Auteur : Linda van Rijn
# pagina’s: 153
Verschijningsdatum: november 2020
Uitgeverij: Uitgeverij Marmer

Review

Plot:

Familiediner is een dun boekje dat je snel in de sfeer van de feestdagen brengt, wel de Corona-variant van 2020. Het verhaal leest heel vlot door de toegankelijke schrijfstijl van Linda van Rijn, en je vliegt als het ware door de pagina’s.

In elk hoofdstuk komt een ander personage van de familie Tichelaar aan bod, waardoor je al snel te weten komt dat elk zo zijn eigen geheimen heeft. Het is leuk om het verhaal telkens vanuit een ander standpunt te lezen en zo steeds meer informatie te krijgen over het verhaal.

Familiediner draait vooral om familie-intriges en is een beetje voorspelbaar maar toch ook verrassend. Het einde werd nogal snel afgerond en daar had de auteur nog net wat meer uit het verhaal kunnen halen. Maar voor zo’n dun boekje is dit best boeiend.

Personages:

Elk hoofdstuk leer je een ander personage wat beter kennen. Door het beperkte aantal bladzijden krijg je niet veel inzicht in hen, maar voldoende om het verhaal te kunnen begrijpen.

Conclusie:

Linda van Rijn schreef met Familiediner een kort verhaal in haar typische vlotte schrijfstijl. Het is een mooi dun boekje dat goed past bij de feestdagen van 2020. Het verhaal gaat vooral over familie-intriges en is geen typische thriller. Maar het boekje leest vlot en is leuk om tussendoor te lezen.

Ik kreeg dit recensie-exemplaar aangeboden van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven