Handtekening van het kwaad - Chris Carter

Handtekening van het kwaad – Chris Carter

Als de politie in een verlaten buitenhuis het toegetakelde lichaam van een jonge vrouw vindt, wordt de hulp van profiler Robert Hunter ingeroepen. In de nek van het slachtoffer is een vreemd teken zichtbaar: een dubbel kruis, de handtekening van een seriemoordenaar die Robert Hunter twee jaar eerder arresteerde, waarna de dader de doodstraf kreeg.
Is er een copycat actief die het werk van zijn voorganger eert? Of is de echte dader nooit veroordeeld en begint hij opnieuw zijn genadeloze spel? Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia vechten tegen de tijd en moeten zien te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen…

Info

Titel: Handtekening van het kwaad
Auteur: Chris Carter
Serie: Robert Hunter #1
# pagina’s: 348
Verschijningsdatum: November 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland

Review

Plot:

In dit eerste boek van Chris Carter maken we kennis met een nieuw seriepersonage: rechercheur en profiler Robert Hunter. Na het overlijden van zijn partner krijgt hij Carlos Garcia toegewezen als nieuwe collega om mee samen te werken. Het duo wordt geconfronteerd met een gruwelijke moord waarbij het slachtoffer ondenkbare mishandelingen heeft moeten doorstaan. In haar nek staat een dubbel kruis gesneden, het teken dat De Crucifix Killer bij zijn slachtoffers achterliet. Maar deze seriemoordenaar werd twee jaar geleden gearresteerd door Hunter. Hoe kan hij dan opnieuw aan het moorden zijn?

Handtekening van het kwaad begint onmiddellijk gruwelijk, de martelingen die Chris Carter in het boek beschrijft zijn echt vreselijk. Dit belooft dan ook een gruwelijke thriller te worden vanaf de eerste pagina’s. In een razend tempo gaan rechercheurs Hunter en Garcia op zoek naar een gestoorde seriemoordenaar. De korte hoofdstukken en steeds aanwezige spanning laten je door de hoofdstukken vliegen. Het plot werd heel sterk opgebouwd met een verrassende ontknoping. Dit is echt een thriller die je maar moeilijk opzij kan leggen.

Personages:

Rechercheurs Hunter en Garcia vormen een sterk team. Waarbij Hunter als profiler op een heel bijzondere manier mensen kan inschatten en hieruit de nodige conclusies trekt. Garcia is het groentje met minder ervaring maar die beslist een waardige rol speelt in deze tandem. Het is vooral bijzonder hoe Chris Carter je gevoel als lezer beïnvloedt doorheen deze thriller. Aan het begin van het boek sta je samen met de rechercheurs voor een keuze die moeilijk maar duidelijk lijkt. Doorheen het boek verandert de relatie tussen dit duo echter waardoor je ook jouw mening als lezer misschien moet herzien. Een ontwikkeling van personages die knap werd uitgewerkt!

Conclusie:

Handtekening van het kwaad is een thriller die het allemaal heeft: gruwel, spanning, sterke personages en een knap uitgewerkt plot. Een ijzersterke start van een nieuwe serie!

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven