Brandende meisjes - CJ Tudor

Brandende meisjes – CJ Tudor

Welkom in het lieflijke plaatsje Chapel Croft. Vijfhonderd jaar geleden werden hier acht protestantse martelaren terechtgesteld op de brandstapel. Dertig jaar geleden verdwenen twee tienermeisjes spoorloos. Twee maanden geleden pleegde de pastoor van de lokale parochie zelfmoord. Pastoor Jack Brooks, alleenstaande ouder van de veertienjarige Flo, arriveert in het dorp om een nieuwe start te maken en wat tot rust te komen. Maar rust is het laatste wat ze er vinden. Want iemand lijkt vastbesloten om de duistere geschiedenis van het dorp actueel te houden. Jack ontvangt sinistere pakketjes en berichten. En Flo ziet levensechte visioenen van brandende meisjes. Of zijn het geen visioenen?

Info

Titel: Brandende meisjes
Auteur : CJ Tudor
# pagina’s: 400
Verschijningsdatum: februari 2021
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Enkele jaren geleden las ik De krijtman van CJ Tudor die op dat moment een ontzettende hype was tussen de thrillerboeken. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog toen want ik vond het boek goed maar had er toch meer van verwacht. Toch gaf ik de boeken van deze auteur graag een nieuwe kans met Brandende meisjes.

Plot:

Pastoor Jack en dochter Flo moeten noodgedwongen naar een klein dorpje verhuizen om daar de overleden pastoor tijdelijk te vervangen. Deze ingrijpende verandering is voor beiden niet leuk en daar komt nog een vreemde verwelkoming bij wanneer Jack een sinister pakketje ontvangt en de geschiedenis van de brandende meisjes hoort. Deze meisjes die in een ver verleden op de brandstapel werden gezet lijken ook op te duiken bij Flo en dat geeft het boek een bovennatuurlijk tintje. Toch is dit op een vrij toegankelijke manier en blijft het verhaal vooral spannend en vrij realistisch.

Zowel Jack als Flo zijn heerlijke en sterke personages. De bewoners in het dorpje Chapel Croft zijn mysterieus en lijken niet te vertrouwen. Ook de jeugd speelt een bijzondere rol waarbij pestgedrag niet geschuwd wordt. Dit alles zorgt voor een spannend verhaal met enkele bijzondere plotwendingen. Brandende meisjes zit goed in elkaar en is een verhaal dat je moeilijk loslaat. Het blijft tot op het einde afwachten in welke richting de ontknoping zal gaan en deze stelt zeker niet teleur.

Tijdens het verhaal kom je steeds stukjes te weten over het verleden van Jack en wat zich jaren geleden in Chapel Croft afspeelde. Deze informatie mocht misschien iets vlotter gedeeld worden om het leesplezier nog wat te verhogen.

Personages:

Jack en Flo werden mooi uitgewerkt en spreken ontzettend aan. Het zijn twee sterke personages met het hart op de juiste plaats, al maakt dit hen ook een tikkeltje naïef. Het is heel spannend om te lezen in welke situaties ze belanden en hoe ze daarmee omgaan.

Het allegaartje van personages, vooral plaatselijke bewoners, zorgt voor een kleurrijke bende die moeilijk in te schatten valt maar waarbij je vooral een groot wantrouwen voelt. Dit maakt dat het boek extra spannend aanvoelt.

Conclusie:

Brandende meisjes is een goede thriller met heel wat mysteries en een vleugje bovennatuurlijkheid. De bijzondere hoofdpersonages sleuren je mee in dit spannende verhaal.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 216

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven