Een langzaam smeulend vuur - Paula Hawkins

Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen? 

Info

Titel: Een langzaam smeulend vuur
Auteur : Paula Hawkins
# pagina’s: 329
Verschijningsdatum: augustus 2021
Uitgeverij: AW Bruna Uitgevers

Review

Enkele jaren geleden las ik het debuut van Paula Hawkins Het meisje in de trein en bleef ’s nachts veel te lang wakker om het toch maar te kunnen uitlezen. Haar tweede boek In het water vond ik een waardige opvolger en na enkele jaren stilte keek ik dus ontzettend uit naar haar derde thriller.

Plot:

Wanneer Daniel, gruwelijk vermoord, wordt aangetroffen op een woonboot lijken er al snel meerdere verdachten te zijn. Is het Miriam, de mysterieuze buurvrouw met een afschuwelijk verleden? Is het Carla of haar ex-man Theo die beiden een ongezonde relatie hadden met Daniel? Of zou het Laura kunnen zijn, een vrij gek meisje dat een pijnlijk verleden meedraagt?

Een langzaam smeulend vuur speelt sterk in op het psychologische. Het gaat hier niet om de spanning in het plot of om de verhaallijn van de politie, alles draait om de personages en hun beweegredenen. Beetje bij beetje kom je steeds meer te weten over verborgen geheimen en pijnlijke drama’s die leiden tot een hele hoop motieven. Paula Hawkins maakt iedereen verdacht en zet je tijdens het lezen steeds weer op het verkeerde spoor. Dit zorgt voor een boeiende thriller waarvan je echt wilt weten hoe het zal aflopen.

Personages:

De kleine groep personages wordt stuk voor stuk en geleidelijk aan uitgewerkt. Er zit een hoop pijn in hen verwerkt en ondanks dat je veel over hen te weten komt is het toch nog moeilijk om echt voeling met ze te krijgen. Elk personage op zich is wel een beetje vreemd maar toch ook deels herkenbaar. Ergens mistte ik het wel om over één personage in het bijzonder nog wat meer details te lezen, dan zou de connectie met het verhaal net iets groter geweest zijn.

Conclusie:

Een langzaam smeulend vuur is opnieuw een goede psychologische thriller van Paula Hawkins. Het verhaal sprak net iets minder aan dan zijn twee voorgangers, maar dit boek werd zeker bijzonder en sterk uitgewerkt.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Heel erg bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven