Recensie De perfecte zoon – Freida McFadden

‘Mevrouw Cass, we hoopten dat uw zoon een paar vragen zou kunnen beantwoorden over het meisje dat gisteravond verdween…’ Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.

Info

Titel: De perfecte zoon
Auteur: Freida McFadden
# pagina’s: 329
Verschijningsdatum: maart 2024
Uitgeverij: VBK Lab

Review

Na het lezen van De Hulp was ik ontzettend benieuwd naar deze standalone van Freida McFadden! In De perfecte zoon volgen we het gezin van Erika, haar man, zoon en dochter. Haar kinderen zijn allebei pubers maar haar zoon Liam speelt de rol van de perfecte zoon en student.Toch heeft Erika altijd geweten dat er iets mis is met hem. Wanneer de politie een onderzoek start naar de onrustwekkende verdwijning van zijn vriendin vreest Erika dat Liam iets vreselijks heeft gedaan. Maar hoe kan ze dit best oplossen? En hoever zal ze voor haar zoon en haar gezin gaan?

De perfecte zoon is een echte psychologische thriller. De korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat dit boek heel vlot leest. Het verhaal is wel minder volwassen dan dat van De hulp. Vaak lijkt het zelfs eerder een Young Adult-boek door het puberale gedrag van de personages. Al lijkt het verhaal vooral te draaien rond Erika en Liam, toch speelt ook de rest van het gezin een bijzondere rol. Freida McFadden weet de dynamiek tussen de gezinsleden goed te beschrijven met zowel de twijfels tussen de ouders als de realiteit met twee pubers in huis.

Al snel weet je dat er iets niet klopt in het verhaal en dat de auteur je vermoedelijk op het verkeerde spoor wil zetten. Enkele plottwists houden het verhaal ook interessant, al zal de ene lezer deze eerder voorspelbaar of verrassend vinden. Maar het verhaal zit zeker goed in elkaar en blijft boeien tot het einde.

De perfecte zoon is een leuk verhaal en een heel toegankelijke thriller voor een groot publiek. Het laat je ook even nadenken over wat jij zou doen in zo’n situatie. Kortom, een goede psychologische thriller die heel vlot leest.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven