Recensie De spionne – Tess Gerritsen

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring – allemaal gepensioneerde CIA-agenten – om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Info

Titel: De spionne
Auteur: Tess Gerritsen
Serie: De Martini Club #1
# pagina’s: 348
Verschijningsdatum: februari 2024
Uitgeverij: The House of Books

Review

Na haar succesvolle serie rond Rizzoli & Isles komt Tess Gerritsen met een nieuwe serie en nieuwe personages! Maggie Bird is een gepensioneerde CIA-agente die zich terugtrok op een kippenboerderij. Ze leidt een onopvallend leven en heeft de CIA voorgoed achter zich gelaten. Tot ze bezoek krijgt van iemand die verwijst naar een zaak uit haar verleden en er even later een dood lichaam op haar oprit ligt. Al snel wordt duidelijk dat iemand uit het verleden het gemunt heeft op Maggie. Gelukkig kan ze rekenen op enkele andere gepensioneerde agenten die haar graag te hulp schieten.

Tess Gerritsen weet mij met elk boek te overtuigen en ook deze thriller is weer heel sterk. Het verhaal van De Spionne waarin een oude CIA-zaak beetje bij beetje wordt ontrafelt is boeiend en spannend. Want je wil vooral weten wat er vroeger gebeurde. Daarnaast speelt ook liefde en verdriet een grote rol. Maar de grote sterkte van dit boek is het talent van Tess Gerritsen om deze intrigerende personages tot leven te brengen. Zowel Maggie als haar ex-collega’s uit de CIA vormen een boeiende groep die zeker niet te onderschatten is. Ook Jo Thibodeau, korpschef bij de politie, is een interessante dame die hopelijk ook in de volgende boeken uit de serie terug zal komen.

De spionne wisselt zijn hoofdstukken vanuit het perspectief van Maggie en Jo. Daarnaast zijn er ook hoofdstukken die zich vierentwintig jaar geleden afspeelden en meer vertellen over de geheime CIA-missie van toen. De opbouw hiervan is sterk en zorgt ervoor dat je tijdens het lezen steeds geboeid blijft. Zowel plot als ontknoping zitten goed in elkaar en vormen een verhaal dat afgesloten lijkt en je losstaand kan lezen. Gelukkig komen er nog meer delen in deze serie waarbij we hopelijk al deze interessante personages terug zullen zien.

De spionne is een boeiende thriller met vooral heel sterke personages en het eerste deel uit een nieuwe serie.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Overamstel Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven