Blogtour Onderstroom – Linda Jansma

Info

Titel: Onderstroom
Auteur: Linda Jansma
# pagina’s: 350
Verschijningsdatum: maart 2024
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Review

Vandaag is het mijn beurt in de Blogtour van Onderstroom, de nieuwste thriller van Linda Jansma.

Twee jaar geleden werd de jonge Insa vermoord. De dader werd nooit gevonden en het verdriet dreef haar ouders uit elkaar. Stilaan begint Hester, moeder van Insa, het leven terug op te nemen door samen met haar twee andere kinderen een zeilschool open te houden. Wanneer een oude vriend van Insa weer opduikt en er opnieuw een meisje vermoord wordt lijkt alles terug te komen.

Onderstroom start met een rustig tempo waarbij we vooral kennismaken met alle personages en het vele verdriet dat moeder Insa heeft. Ook de zeilschool die cursussen aanbiedt aan kinderen speelt een grote rol en als lezer word je even ondergedompeld in de theorie hiervan. Het persoonlijke leven van Hester neemt ook enkele wendingen wanneer ze voorzichtige stappen neemt op vlak van liefde en lust.

De schrijfstijl van Linda Jansma is aangenaam en zorgt ervoor dat dit boek vlot leest. Hierbij werd het verhaal geleidelijk aan opgebouwd waarbij je vooral nieuwsgierig wordt gemaakt naar wat er juist met Insa gebeurde. Het duurt even voor de echte spanning in het verhaal komt. Maar de tweede helft van Onderstroom krijgt plots veel vaart waarbij de spanning steeds toeneemt en ontwikkelt naar een verrassende ontknoping. Dit zorgt ervoor dat je wil blijven lezen en je het verhaal verrast kan afsluiten.

Onderstroom is een thriller die start op een rustig tempo en dan vlot overgaat naar een spannende ontknoping.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar voor de Blogtour van De Crime Compagnie. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven