De hulp - Freida McFadden

De hulp – Freida McFadden

Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping.
Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot.
Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat.
Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben.
Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

Info

Titel: De hulp
Auteur: Freida McFadden
Serie: De hulp #1
# pagina’s: 336
Verschijningsdatum: 2023
Uitgeverij: VBK Lab

Review

Na vele positieve reviews over dit boek te zien voorbijkomen besloot ik dat ik De Hulp ook eens zelf moest lezen. En wat een boek is dit! Een echte psychologische thriller die je liefst in één ruk uitleest.

Wanneer Millie aan de slag gaat als hulp bij het gezin Winchester krijgt ze met heel wat eigenaardigheden te kampen. Er is iets vreemds aan de hand met de dochter van het gezin. En Nina, haar moeder, behandelt Millie vreselijk. Ze maakt met opzet troep zodat haar hulp deze zou opruimen en vertelt verhalen die ongeloofwaardig zijn. Maar Millie is niet zomaar iemand, zij kan haar mannetje wel staan. Al was ze niet voorbereid op wat de Winchesters voor haar in petto hebben.

De hulp is echt niet weg te leggen. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen en elk deel zet het vorige weer helemaal op zijn kop. Dit is een verhaal dat psychologisch sterk is uitgewerkt en ook nog enkele bijzondere plottwists in petto heeft.

De personages werden heel goed uitgewerkt en zowel Millie als de Winchesters weten te verrassen. Dit verhaal laat je niet los en zit psychologisch bijzonder sterk in elkaar. Enig minpuntje is het einde dat toch wel net iets te toevallig is en daardoor niet zo realistisch. Los daarvan is dit een bijzonder sterke psychologische thriller!

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven