Recensie Wrede leugens – Karen Rose

Rechercheur Kit McKittrick start een onderzoek na een melding van psycholoog Sam Reeves over een van zijn patiënten die details heeft onthuld over een reeks onopgeloste moorden. Ze is vastbesloten deze cold case op te lossen, maar ondertussen is ook Sam in deze zaak gedoken. Kit en Sam botsen herhaaldelijk in hun afzonderlijke onderzoeken, maar worden gedwongen samen te werken om een van de dodelijkste seriemoordenaars te vinden waarmee San Diego ooit te maken heeft gehad.

Info

Titel: Wrede leugens
Auteur: Karen Rose
Serie: San Diego #1
# pagina’s: 389
Verschijningsdatum: februari 2024
Uitgeverij: De Fontein

Review

Rechercheur Kit groeide op in het pleeggezin van de familie McKittrick en werd op jonge leeftijd al geconfronteerd met een groot verlies. Nu ze bij de politie werkt is ze gedreven in het oplossen van recente en cold cases. Wanneer ze tips krijgt van psycholoog Sam Reeves om een vreselijke seriemoordenaar op te sporen bijt Kit zich hierin vast. Maar de gedeeltelijke samenwerking met Sam laat haar persoonlijk niet onberoerd.

Twee jaar geleden ontdekte ik de thrillers van Karen Rose en sindsdien kijk ik steeds uit naar het verschijnen van haar nieuwste boek. Wrede leugens is het eerste deel in een nieuwe serie met rechercheur Kit McKittrick en psycholoog Sam Reeves in de hoofdrol. Zoals steeds weet Karen Rose de personages heel goed te omschrijven en deze als het ware tot leven te wekken doorheen het boek. Je kan de emoties van Kit en de warmte van de mensen rondom haar echt voelen. De chemie tussen Kit en Sam is interessant en leuk om over te lezen. Al hebben de boeken van Karen Rose vaak ook een heel romantische insteek, toch is de liefde in deze thriller eerder aanwezig op de achtergrond.

Wrede leugens wordt voornamelijk verteld vanuit het standpunt van de recherche en het is dan ook eerder een politiethriller. Het gaat vooral over het opsporen van de seriemoordenaar en welke weerslag dit heeft op de rechercheurs. De zoektocht naar de nog onbekende slachtoffers speelt geen rol en dat is een klein puntje dat toch wat vragen oproept tijdens het lezen.

De zoektocht naar de moordenaar en zijn motieven is boeiend en naar het einde toe ook ontzettend spannend. De ontknoping van dit verhaal houdt je op het puntje van je stoel.

Wrede leugens is een sterke thriller die er vooral uitspringt door de boeiende personages. Het is beslist aftellen naar deel 2 uit deze serie!

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven