Recensie Iedereen hier liegt – Shari Lapena

Info

Titel: Iedereen hier liegt
Auteur: Shari Lapena
# pagina’s: 283
Verschijningsdatum: april 2024
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Review

Wanneer William zijn minnares ontmoet in een motel loopt het niet zoals gepland. Eenmaal thuis reageert hij zich af op zijn dochter Avery. Enkele uren later bijkt ze echter verdwenen en organiseert de politie een grote zoekactie. Iedereen wil weten wat er met Avery gebeurd is. Maar al snel ontdekken de rechercheurs dat iedereen in dit dorp wel een geheim te verbergen heeft en hierover liegt.

Iedereen hier liegt is een psychologische thriller van Shari Lapena. Het verhaal speelt zich af in de straat waar Avery verdween waardoor de personages zich beperken tot de buren en twee rechercheurs. Elk gezin wordt wel eens verdacht gemaakt en de affaire van Avery’s vader loopt als een rode draad door het verhaal. Maar wat er echt gebeurde valt moeilijk te achterhalen.

Deze thriller bestaat uit vrij korte hoofdstukken en leest heel vlot. Je leert verschillende gezinnen uit de straat kennen en overal lijkt er wel iets niet te kloppen. Alles draait natuurlijk om de verdwenen Avery, maar wanneer je haar wat beter leert kennen komt haar personage nogal ongeloofwaardig over. Ze is negen jaar in het verhaal en heeft weliswaar wat gedragsproblemen, maar ze gedraagt zich als iemand die een stuk ouder is. Had de auteur dit verhaal over een tiener geschreven dan zou het geheel een stuk geloofwaardiger zijn.

Iedereen hier liegt leest vlot maar het verhaal ontwikkelt zich soms wat vreemd. Ook het einde blijft vrij open op een punt waar het echt nog interessant kon worden. Dit is een psychologische thriller die vlot leest maar die je zeker niet al te serieus kan nemen.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven