De Baai - Allie Reynolds

De Baai – Allie Reynolds

Drie jaar geleden verloor Kenna Ward twee grote liefdes – nadat haar vriendje was verdronken, hing ze haar surfplank aan de wilgen en zwoer ze nooit meer te surfen. Wanneer ze hoort dat haar beste surfvriendin Mikka zich onverwacht snel
verloofd heeft, besluit ze haar te verrassen. Kenna reist af naar Australië om haar op te zoeken en ook om die mysterieuze verloofde, Jack, te ontmoeten. Bij haar aankomst blijkt dat Jack en Mikka op het punt staan naar een geweldige surfplek af te reizen en ze besluit mee te gaan. Sorrow Bay is prachtig, ongerept en gevaarlijk. Mensen zouden er een moord voor doen om op deze afgelegen plek te kunnen surfen. Kenna ontmoet hier Mikka’s nieuwe vrienden, maar ze wordt niet bepaald warm welkom geheten. Ze behandelen haar als een buitenstaander en lijken dingen voor haar verborgen te houden. Waarom heeft haar vriendin zich eigenlijk met deze groep ingelaten? Al snel wordt het Kenna duidelijk: als je eenmaal bij Sorrow Bay bent gearriveerd, kom je er niet meer weg.

Info

Titel: De baai
Auteur: Allie Reynolds
# pagina’s: 395
Verschijningsdatum: maart 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Intussen alweer twee jaar geleden las ik het debuut van Allie Reynolds: Huiver. Een hele sterke thriller! Dit maakte me dan ook ontzettend benieuwd naar haar nieuwste boek De Baai.

Kenna Ward was een geboren surfster die geen enkel risico schuwde. Tot ze twee jaar geleden haar grote liefde verloor en het surfen vaarwel zei. Wanneer haar toenmalig beste vriendin Mikka gaat trouwen besluit Kenna haar op te zoeken. Daar aangekomen besluit Kenna mee te gaan met Mikka en haar verloofde naar Sorrow Bay. De ideale plek om te surfen, maar die is ook gevaarlijk. Zowel de golven als de groep waarin Kenna terechtkomt bevatten risico’s en gevaar. Ontsnappen van Sorrow Bay lijkt onmogelijk.

Mijn verwachtingen waren hoog bij een nieuwe thriller van deze auteur. De Baai kon haar eerste boek niet overtreffen maar was zeker boeiend. Het verhaal leest lange tijd eerder als een spannende roman over surfen, foute vrienden en geheime verledens. Wanneer de geheimen van de groep naar boven komen wordt het verhaal echter steeds spannender. Het plot is dan ook verrassend en zit goed in elkaar. Je leest het verhaal voornamelijk vanuit het perspectief van Kenna, maar ook andere leden van de groep vertellen hun deel van de geneurtenissen. Op een bepaald punt weet je niet meer wie te vertrouwen is en dat maakt dit verhaal heel interessant.

De Baai is een spannend verhaal over surfen dat bijna een obsessie wordt en vriendschappen die niet zijn wat je denkt.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven