Huiver - Allie Reynolds

Huiver – Allie Reynolds

Milla wordt uitgenodigd voor een reünie in de Franse Alpen, en ze verheugt zich op een gezellig weekend met vier oude vrienden, die ze tien jaar niet gezien heeft. Ze zijn echter nog niet gearriveerd of ze realiseren zich dat er iets niet klopt. Het resort is verlaten, de skilift die hen naar de top heeft gebracht staat stil en hun telefoons zijn verdwenen. Een spel dat ze spelen om het ijs te breken blijkt een truc om de vriendengroep te herinneren aan Milla’s beste vriendin, Saskia, die tien jaar geleden verdween en nooit werd gevonden. Milla beseft al gauw dat ze niemand kan vertrouwen. Iemand heeft hen hierheen gelokt om de waarheid over Saskia te achterhalen en gaat tot het uiterste om antwoorden te krijgen. Als Milla niet oppast, kan ze zomaar de volgende zijn die verdwijnt…

Info

Titel: Huiver
Auteur : Allie Reynolds
# pagina’s: 383
Verschijningsdatum: februari 2021
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Huiver van Allie Reynolds wordt vergeleken met de boeken van Ruth Ware en Lucy Foley en dat klopt volledig. Wanneer je van de boeken van deze auteurs houdt dan hoort Huiver zeker thuis in jouw boekenkast!

Plot:

Milla wordt uitgenodigd op weekend voor een reünie met enkele van haar beste vrienden van vroeger die ze nu al tien jaar niet meer gezien heeft. Vroeger waren ze fervente snowboarders en probeerden allen hoog in de wereldranglijsten te geraken. Toen hun vriendin Saskia echter verdween viel de groep uiteen en ging ieder zijn eigen weg. Zouden ze na al die jaren eindelijk te weten komen wat er met Saskia gebeurde? En wie is hier dan schuldig aan?

Huiver is een spannende whodunit met een heel vlotte schrijfstijl. Korte hoofdstukken uit heden en verleden wisselen elkaar af en eindigen vaak met een spannende gebeurtenis waardoor het onmogelijk is om het boek neer te leggen.

De hele wereld rond snowboarden als topsport wordt ook heel goed beschreven en zelfs als leek is het allemaal goed te volgen. Je voelt echt de constante druk waar deze jonge mensen onder staan om de top van de sport te bereiken. Het is duidelijk dat de auteur een boek schreef over een wereld die ze door en door kent.

Personages:

We leren vooral hoofdpersonage Milla goed kennen in Huiver al is het in het begin ook best onduidelijk in hoeverre zij te maken heeft met de verdwijning van Saskia. De onderlinge conflicten en spanningen tussen de personages worden goed beschreven en zorgen ervoor dat je ontzettend gaat meeleven met alles wat zij meemaken.

Als gouden regel in dit boek geldt: niemand is te vertrouwen. En dat weet Allie Reynolds heel goed uit te werken met deze groep oude vrienden die opnieuw samenkomen. Echt knap voor een debuut!

Conclusie:

Huiver is een spannende thriller die knap geschreven is en de spanning goed weet vast te houden. Je wordt ondergedompeld in de wereld van het snowboarden op topniveau met een bijzondere groep personages. Echt een debuut dat doet verlangen naar meer!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven