In Memoriam - Engman Selaker

In Memoriam – Engman & Selaker

In de lange, hete zomer van 1994, als Zweden lijdt aan WK-voetbalkoorts, is het land in de greep van een massale schietpartij in Falun. Na deze gruwelijke aanslag door schutter Mattias Flink, vindt er opnieuw een moord plaats. Een vrouw wordt gewurgd aangetroffen in een park en al snel wordt duidelijk dat zij niet het eerste slachtoffer is – noch het laatste. Het is aan Tomas Wolf, rechercheur en voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, om de moordenaar te vinden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Vera Berg – de ambitieuze, maar corrupte verslaggever van het avondnieuws die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende. De hoofdverdachte is de aan alcohol verslaafde filmster Micael Bratt, maar zowel Wolf als Berg vermoeden dat de echte dader veel dichter bij het onderzoek staat.

Info

Titel: In Memoriam
Auteur: Engman & Selaker
Serie: Schaduwland #1
# pagina’s: 543
Verschijningsdatum: september 2023
Uitgeverij: AW Bruna

Review

In Memoriam is het eerste deel in een nieuwe Scandinavische thrillerserie geschreven door het duo Pascal Engman en Johannes Selaker. Het verhaal speelt zich af in Zweden in 1994 wanneer het hele land opgaat in hun deelname aan het WK Voetbal. Een massale schietpartij en de moord op een vrouw veroorzaken echter heel wat opschudding. Rechercheur Tomas Wolf gaat op zoek naar de dader van de moord maar gaat intussen gebukt onder zijn persoonlijke problemen en moeilijke verleden. Intussen ziet journaliste Vera Berg haar kans schoon om via Tomas aan informatie te geraken over de moord terwijl ze zelf op de vlucht is voor haar verleden. Wanneer blijkt dat deze moord niet alleenstaand is staan Tomas en Vera voor grote uitdagingen.

In Memoriam heeft veel elementen van de typische Scandinavische thriller. Al komen beide hoofdpersonages toch origineel uit de hoek. Beiden zijn gepassioneerd door hun job die sterk contrasteert met hun verleden. Het auteursduo wist deze thriller vlot te schrijven waardoor je het boek niet snel langs de kant legt. Hoe ze het schrijven indeelden is een raadsel want het boek vormt een mooi geheel dat zeker ook door één auteur geschreven kon worden.

Al neemt het verhaal je mee op een rustig tempo door zowel heden als verleden, toch gaat het zeker niet vervelen. Het onderzoek naar de moord en de schietpartij worden afgewisseld door de persoonlijke problemen van Vera en Tomas. Zo krijg je tijdens het lezen ook een goed beeld van beide boeiende personages. Dit boek heeft me beslist benieuwd gemaakt naar meer boeken in de serie!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven