Verdoemd - Jérôme Loubry

Verdoemd – Jérôme Loubry

In een chique wijk in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince wordt voor de tweede keer in een week een vermoord echtpaar aangetroffen. Hun verminkte lichamen liggen aan het voeteneinde van het bed. Alles wijst op een rituele moord. In Haïti, waar voodoo een officiële godsdienst is, berichten de kranten dan ook al snel over een voodoo-seriemoordenaar.
Inspecteur Simon Bélage wil van die speculaties niets weten. In zijn ogen is voodoo puur bijgeloof en ligt het motief van de moorden eerder bij de kinderhandel en de corruptie die het land teisteren. Samen met zijn partner Manus en dochter Rachelle gaat hij op onderzoek uit. Hun zoektocht leidt naar een oud weeshuis dat de sinistere bijnaam ‘Het gelukkige graf’ draagt.
Bélage duikt in het verleden van het allang gesloten weeshuis en ontdekt meer dan hem lief is. Wat heeft zich al die jaren geleden tussen deze muren afgespeeld? En hoeveel mensen zullen daar nu nog de prijs voor moeten betalen?

Info

Titel: Verdoemd
Auteur: Jérôme Loubry
# pagina’s: 301
Verschijningsdatum: maart 2022
Uitgeverij: Boekerij

Review

Zoals veel thrillerliefhebbers las ik vorig jaar Toevluchtsoord van Jérôme Loubry. Een unieke thriller die me echt is bijgebleven. Toen zijn nieuwe thriller uitkwam waren de verwachtingen dan ook hoog, maar als ik realistisch ben wist ik dat zijn voorganger moeilijk te overtreffen viel.

Plot:

Simon en Manus zijn inspecteurs bij de politie van Haïti. Ze worden geconfronteerd met enkele gruwelijke moorden die lijken te draaien rond voodoo: een mysterieuze en gevaarlijke godsdienst van het land. Alle sporen leiden naar een leegstaand weeshuis, maar de zoektocht van de inspecteurs zit vol gevaar.

Het begin van Verdoemd komt wat traag op gang en het echte verhaal begin pas halverwege het boek. Eerst leren we vooral de personages wat beter kennen en welke rol voodoo in hun levens speelt. Het ganse boek draait om deze vreemde en bijzondere godsdienst. De schrijfstijl van Loubry is ook deze keer weer heel goed waardoor je toch door de pagina’s van dit boek vliegt.

In de tweede helft kom je vooral meer te weten over het verleden van het weeshuis en het bijzondere verhaal van de kinderen die hier verbleven. Dit is vaak aangrijpend en werd heel goed omschreven, je gaat echt meeleven met deze personages. Op het einde zit er een verrassende plottwist maar hierbij mag je echt niet vergelijken met de plottwists uit Loubry zijn vorige thriller. Verdoemd is op zich een goed boek maar verwacht geen tweede verhaal zoals Toevluchtsoord want dan zal dit boek je toch teleurstellen.

Personages:

Er komen heel wat personages aan bod en in de loop van het verhaal wisselt het wie de hoofdpersonages zijn. Hierdoor leer je ze allemaal wel wat beter kennen maar springt er niemand echt uit. Dit maakt het geheel een tikkeltje oppervlakkig.

Conclusie:

Verdoemd is een vlotte thriller met als hoofdthema voodoo en een aangrijpend verhaal over weeskinderen.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven