Toevluchtsoord - Jérôme Loubry

Toevluchtsoord – Jérôme Loubry

De jonge journaliste Sandrine heeft haar grootmoeder nooit gekend. Als ze hoort dat de vrouw is overleden, wil Sandrine graag de plaats bezoeken waar zij vrijwel haar hele leven heeft gewoond: een eiland voor de Franse kust. Sandrine reist af naar het koude, grijze eiland en maakt kennis met de bewoners. Net als haar oma zijn zij in 1946 op het eiland komen wonen en nooit meer weggegaan.
Al snel realiseert Sandrine zich dat de bewoners een gruwelijk geheim bewaren. Er is destijds iets vreselijks gebeurd, en de bewoners zijn na al die jaren nog altijd doodsbang. Iets weerhoudt hen ervan het eiland te verlaten. Alsof ze gevangenen zijn… Steeds sterker vermoedt Sandrine dat ook zij slachtoffer is van deze dreiging. En dat die misschien ook een rol heeft gespeeld in de onfortuinlijke dood van haar oma.
Een paar dagen later krijgt inspecteur Damien Bouchard te horen dat er een jonge vrouw op het strand is aangetroffen, zwaar getraumatiseerd en onder het bloed. De vrouw, die Sandrine heet, beweert een vreselijke ontdekking te hebben gedaan op een eiland niet ver van de Franse kust.
Het probleem? Niemand heeft ooit van dat eiland gehoord. 

Info

Titel: Toevluchtsoord
Auteur : Jérôme Loubry
# pagina’s: 331
Verschijningsdatum: november 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Plot:

Sandrine werkt als journaliste wanneer ze te horen krijgt dat haar grootmoeder, die ze nooit had leren kennen, overleden is. De notaris overtuigt Sandrine om het eiland waar haar grootmoeder leefde op te zoeken en haar spullen te verzamelen. Daar aangekomen blijkt het deze verblijfplaats gehuld in mysterie. Wanneer duidelijk wordt dat iedereen op het eiland in groot gevaar is moet Sandrine vluchten voor haar leven.
Inspecteur Bouchard ontmoet Sandrine wanneer ze opduikt op het strand, vol met bloed en verdoofd van het trauma. Maar het eiland waarover zij spreekt bestaat niet, niemand heeft er ooit van gehoord.

Wat een plot! Ongelofelijk! Dit boek zit zo ontzettend goed in elkaar en laat je van de ene verbazing in de andere vallen. Jérôme Loubry slaagt erin om het verhaal van Sandrine zo aangrijpend te schrijven waardoor je echt gaat meeleven met haar personage. Maar niks en niemand is te vertrouwen in dit boek en je valt van de ene verbazing in de andere.

Toevluchtsoord bestaat uit verschillende delen waarbij het verhaal telkens opnieuw op zijn kop gezet wordt. Het is echt bijzonder hoe Loubry dit plot zo verrassend weet te maken en toch ook een heel boeiend verhaal schreef.

Personages:

Net zoals het plot werden ook de personages in Toevluchtsoord heel goed uitgewerkt. Je wordt in het verhaal van Sandrine gesleurd en gaat ontzettend met haar meeleven. Ook de andere personages werden heel realistisch neergezet. Jérôme Loubry zorgt ervoor dat je van hen gaat houden, hen zal haten en dat ze je niet meer loslaten.

Conclusie:

Er is maar één advies dat ik je kan geven na het lezen van Toevluchtsoord. Lees deze thriller! Het plot is ontzettend goed, de personages werden mooi uitgewerkt en de schijfstijl is heel aangenaam waardoor je het boek in geen tijd uit hebt.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven