De beller op lijn vier - JD Barker

De beller op lijn vier – JD Barker

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Info

Titel: De beller op lijn vier
Auteur: JD Barker
# pagina’s: 398
Verschijningsdatum: juli 2021
Uitgeverij: Boekerij

Review

De beller op lijn vier werd mijn kennismaking met JD Barker en stelde zeker niet teleur!

Plot:

Wanneer Jordan Briggs haar dagelijkse programma presenteert op een New Yorkse radiozender belt luisteraar Bernie haar op. Hij stelt voor een onschuldig spelletje met Jordan te spelen en laat haar kiezen tussen taxi’s en Ubers. Jordan kiest zonder aarzelen voor taxi’s, maar even later ontploffen in de buurt van het radiostation zeven taxi’s. En dan blijkt Bernie nog veel meer gevaar in petto te hebben.

Wanneer je dit boek met één woord moet omschrijven dan kies je “actie”. Vanaf de eerste pagina’s tot de laatste is dit verhaal gevuld met actie zonder een moment rust voor de lezer. De beller op lijn vier leest heel vlot maar soms had ik toch even een pauze nodig van deze vlammende verhaallijn.

Het plot is beslist origineel en werd heel goed uitgewerkt. JD Barker weet je blijvend te boeien en verrassen met zijn ongelofelijke verhaal. Soms een tikkeltje ongeloofwaardig maar dat gaat niet echt storen. Het verhaal bestaat uit vele korte hoofdstukken die afwisselend het verhaal van presentatrice Jordan toelichten en rechercheur Cole. Dit boek heeft daarmee alles wat je van een boeiende thriller mag verwachten.

Personages:

De hoofdrollen zijn voor Jordan Briggs en rechercheur Cole. Twee interessante hoofdpersonages die je niet persé moet leuk vinden maar die net zoals het verhaal heel boeiend werden uitgewerkt. De combinatie van beide verschillende karakters is ook mooi en werd realistisch weergegeven.

Conclusie:

De beller op lijn vier is een boeiende thriller vol actie, met interessante personages en een sterk plot. Beslist een aanrader!

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven