Doodleuk - Holly Jackson

Doodleuk – Holly Jackson

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord.

Info

Titel: Doodleuk
Auteur: Holly Jackson
Serie: Moordgids voor lieve meisjes #0,5
# pagina’s: 141
Verschijningsdatum: oktober 2022
Uitgeverij: Volt

Review

Moordgids voor lieve meisjes was zo’n ontzettend goede trilogie waarvan ik spijt had dat deze afgerond was. Leuk nieuws dus wanneer Doodleuk werd aangekondigd. Een kort verhaal dat voorafging aan de trilogie.

Plot:

Pip Fitz-Amobi wordt door één van haar vrienden uitgenodigd voor een moordmysteriefeestje. Ze heeft er helemaal geen zin in en zou liever nadenken over haar proefwerkstuk van volgend schooljaar. Wanneer de groep aan het spel begint vindt Pip het steeds interessanter en lijkt ze zich er helemaal in te verliezen.

Doodleuk is een leuk verhaal dat een korte blik geeft op Pip en haar vriendengroep voor ze met Moordgids begon. Het boekje staat behalve enkele linken echter los van de Moordgids-trilogie. Het is een leuk boekje maar haalt het niet bij de spannende boeken die erop volgen. Dit is een tussendoortje dat leuk is om te lezen wanneer je van de verhalen van Pip Fitz-Amobi houdt maar los daarvan is het geen bijzonder boek.

Personages:

Er wordt weinig uitleg gegeven over de personages al gaat dit verhaal eigenlijk vooraf aan de serie. Wanneer je de trilogie nog niet las zal je de personages dus niet echt begrijpen en Pip misschien zelfs wat irritant vinden.

Conclusie:

Doodleuk is een leuk boekje als aanvulling op de serie Moordgids voor lieve meisjes. Maar het echte verhaal van Pip is ontzettend veel spannender en interessanter.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven