De Repair Club - Charles den Tex

De Repair Club – Charles den Tex

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt hem in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. John beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.

Info

Titel: De Repair Club
Auteur: Charles den Tex
# pagina’s: 382
Verschijningsdatum: april 2022
Uitgeverij: HarperCollins Holland

Review

Ik ontving een exemplaar van De Repair Club om samen te lezen met Harpers Boekenclub Thrillers. Eerlijk gezegd zou ik dit boek niet zelf gekocht hebben. Het thema sprak me niet echt aan en het vorige boek dat ik las van Charles den Tex was ook niet echt mijn smaak. Toch was ik positief verrast tijdens het lezen van deze nieuwe thriller.

Plot:

John Antink werkte vroeger als leidinggevende bij de geheime dienst maar is nu op pensioen. Samen met enkele oude bekenden zit hij in de Repair Club. Wie toestellen heeft die kapot zijn kan ze naar een bijeenkomst van de club brengen om te laten herstellen. Wanneer John in de club wordt opgezocht door een man met een kapotte typemachine en daarbij onder schot wordt gehouden, beseft hij dat zijn oude leven hem nog steeds achtervolgt.

Het idee van de Repair Club is origineel en boeiend beschreven. Het boek bevat ook één interessante plotwending die je moeilijk ziet aankomen, maar die binnen het genre niet super origineel is. Deze spionagethriller bevat heel wat informatie over de geheime dienst en geheime missies, maar de daarbij horende spanning ontbreekt. De aangename schrijfstijl is dan wel weer een pluspunt en Charles den Tex weet het verhaal wel boeiend te houden.

Personages:

De achtergrond van wie er in de Repair Club zit is geheim en ook voor de lezer wordt dit nooit helemaal duidelijk. Je leert de personages beter kennen maar het draait allemaal toch vooral om John Antink. Een verrassende wending maakt de relatie tussen de personages plots heel boeiend, maar mist toch wat diepere uitwerking.

Conclusie:

De Repair Club is een spionagethriller met een goed verhaal en één verrassende plotwending. Al ontbreekt de spanning en actie in dit boek, toch zorgt de vlotte schrijfstijl ervoor dat dit een aangenaam boek is om te lezen.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van HarperCollins Holland. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven