De club - Ellery Lloyd

De club – Ellery Lloyd

Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben CEO Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland, dat op het punt staat te beginnen. Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Geldzorgen en privésores zetten de medewerkers op scherp. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen. Geheimen waarvoor sommigen een moord zouden doen om ze te verhullen…

Info

Titel: De club
Auteur: Ellery Lloyd
# pagina’s: 331
Verschijningsdatum: juli 2022
Uitgeverij: HarperCollins Holland

Review

Ik ontving De Club van Harpers Boekenclub Thrillers als laatste boek dat we samen lazen. Dit boek is geschreven door het schrijverskoppel Collette Lyons en Paul Vlitos, samen Ellery Lloyd.

Plot:

De Home-groep onder leiding van CEO Ned Groom biedt exclusieve locaties aan bekende sterren, waar ze weg van de camera’s tot rust kunnen komen. Voor de opening van zijn nieuwste locatie Island Home wordt een selecte groep van de allerbekendsten uitgenodigd. Een uitgebreid team aan personeel werd samengesteld om alles tijdens dit weekend vlot te laten verlopen. Maar deze grote groep gasten blijkt hier samen te zijn met verschillende motieven en veel geheimen. Wat leidt tot gevaarlijke situaties..

Het verhaal van De Club deed mij bij de covertitel “Wie zou er geen moord doen voor een uitnodiging…” al denken aan de thriller De gastenlijst van Lucy Foley. Aangezien ik dit een boeiende thriller vond was ik benieuwd hoe Ellery Lloyd hun verhaal rond De Club zouden aanpakken.

Dit boek begint met een lange aanloop die me niet altijd kon boeien. De hoofdstukken zijn geschreven vanuit wisselende perspectieven en zo leer je alle personages wat beter kennen. Ook kan je een uitgebreid krantenartikel lezen dat schrijft over wat er tijdens het weekend fout ging. Dit maakt je nieuwsgierig naar het volledige verhaal maar is opnieuw vrij langdradig. Het duurt echt wel een tijdje tot zowel personages als plot interessanter worden. Hoe alles uiteindelijk in elkaar zit is verrassend maar toch kon dit boek niet helemaal overtuigen.

Personages:

Er komen veel personages aan bod in De Club, zowel beroemde sterren als personeel. Het wordt al snel duidelijk dat verschillende personages hier zijn met een verborgen agenda. Al zijn sommige van hun verhalen zeker verrassend en interessant, toch hadden deze nog wat beter uitgewerkt mogen worden. Het blijft allemaal net iets te oppervlakkig.

Conclusie:

De Club is een aangename thriller om te lezen maar zowel plot als personages blijven iets te lang op de vlakte. Dit maakt van De club eerder een doorsnee thriller die er niet uitspringt tussen vergelijkbare verhalen van andere auteurs.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van HarperCollins Holland. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven