Moord in het kattencafé - Cate Conte

Moord in het kattencafé – Cate Conte

Maddie James is klaar om te settelen op Daybreak Island, een pittoresk eilandje voor de kust van Massachusetts. Haar grootste droom is om haar eigen bedrijf te beginnen en als de rode kater JJ haar leven binnen komt trippelen, raakt ze geïnspireerd. Er zijn zo veel katten op het eiland die een thuis nodig hebben: waarom begint ze geen kattencafé? Dan slaat het noodlot toe. Maddies opa, de voormalige politiechef van het eiland, wordt sinds het overlijden van zijn vrouw steeds vergeetachtiger. En nu is de invloedrijke zakenman en lokale bullebak Frank O’Malley op zijn huis uit. Maddie is vastbesloten O’Malley op andere gedachten te brengen, maar voor ze de kans krijgt wordt hij dood aangetroffen. Alle ogen zijn op Maddie gericht.

Info

Titel: Moord in het kattencafé
Auteur: Cate Conte
Serie: Kattencafé #1
# pagina’s: 288
Verschijningsdatum: maart 2022
Uitgeverij: Boekerij

Review

Misdaad en katten gecombineerd in één boek? Dat leek echt een serie voor mij! Het genre cosy crime is voor mij nog vrij nieuw en ik ben er ook nog niet helemaal aan uit. Maar dit ‘kattenmisdaadverhaal’ is al een leuke eerste kennismaking.

Plot:

Omwille van het overlijden van haar oma keert Maddie terug naar haar familie op Daybreak Island. Hier ontmoet ze al snel een rosse kater die overal met haar op wandel gaat. Op één van hun tochten ontdekt de kater JJ het lijk van Frank O’Malley, een bekend figuur op het eiland. Wanneer de politie de opa van Maddie gaat verdenken besluit ze zelf op onderzoek te gaan, samen met JJ.

Zoals gezegd is “cosy crime” voor mij nog een vrij nieuw genre. Het wordt soms vergeleken met de boeken van Agatha Christie, maar daar staat een verhaal als dit toch heel ver vanaf. Moord in het kattencafé is een gezellig verhaal over familie, nieuwe liefdes, onbelangrijke dilemma’s die heel dramatisch worden uitgewerkt en daarbovenop hier en daar een lijk. Dat Maddie het politieonderzoek zowat overneemt is eerder grappig dan dat je het serieus kan nemen. Daarnaast lijkt het dat de vrijgezelle mannen op het eiland ook nog eens de strijd gaan aanbinden om Maddies hart te veroveren. Een leuk verhaal maar dit is toch eerder feelgood dan crime.

Wat ik spijtig vond is dat er in dit eerste deel in de serie nog helemaal geen kattencafé is. Het begrip komt zelfs amper aan bod. De titel van het boek doet toch vermoeden dat het verhaal zich in zo’n leuk café afspeelt met de aanwezigheid van veel katten. De schrijfstijl van Cate Conte is dan weer wel prettig en ze leidt je op een rustig tempo door dit animerende verhaal heen. Het enige minpunt hierbij is dat vrij veel eindes van de hoofdstukken onnodig zijn. Wanneer een hoofdstuk stopt gaat het verhaal gewoon verder in de eerste zin van het volgende hoofdstuk.

Houd je van katten en heb je zin in een luchtig verhaal met een vleugje misdaad? Dan kan dit boek een perfecte match zijn. En er zijn bovendien nog meer boeken in deze serie!

Personages:

De personages werden vrij goed uitgewerkt binnen dit verhaal. Je krijgt een goed beeld van wie iedereen is en reist mee door het verhaal van Maddie. Er komen echter veel namen aan bod tijdens Maddies zogenaamde onderzoek die niet lang blijven hangen. Maar door de eenvoud van het verhaal raak je de draad niet snel kwijt.

Conclusie:

Moord in het kattencafé combineert een kat met enkele moorden in een verhaal dat vooral ontspannend en ook wel grappig is.

Plot: 3/5
Personages: 4/5
Spanning: 2/5
Leesplezier: 3/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven