Een duistere schittering - Stacy Willingham

Een duistere schittering – Stacy Willingham

In de zomer waarin Chloe Davis haar twaalfde verjaardag viert, verdwijnen zes tienermeisjes uit het kleine stadje waar ze woont. Ouders worden bang, alle meisjes moeten binnenblijven, de dagen zijn lang en vol angst. Aan het eind van de zomer wordt Chloes vader gearresteerd en veroordeeld als seriemoordenaar, en sindsdien heeft hij de gevangenis niet meer verlaten. Twintig jaar later werkt Chloe als psycholoog in Baton Rouge, maar soms voelt ze zich net zo verward als haar patiënten zelf. En wanneer er een vijftienjarig meisje verdwijnt, beleeft ze die angstaanjagende zomer weer opnieuw.

Info

Titel: Een duistere schittering
Auteur: Stacy Willingham
# pagina’s: 395
Verschijningsdatum: Mei 2022
Uitgeverij: Cargo

Review

Plot:

Wanneer Chloe Davis twaalf jaar is wordt haar vader voor haar ogen gearresteerd als seriemoordenaar van verschillende tienermeisjes. Twintig jaar later heeft Chloe een eigen praktijk als psycholoog en een knappe verloofde. Maar dan verdwijnt er opnieuw een meisje en komen alle herinneringen terug tot het kwaad wel heel dichtbij komt.

Dit boek is echt goed en het verbaast me dat ik hier nog niet meer reviews over zag voorbijkomen. Vanaf de eerste pagina’s weet Stacy Willingham je in het verhaal te krijgen en laat het je niet meer los. Haar schrijfstijl is heel aangenaam en het verhaal wordt heel goed opgebouwd. Vanaf het begin voel je al dat er iets niet klopt en misschien heb je ook wel een vermoeden wie wel en niet te vertrouwen is in deze thriller. Maar toch zit het plot goed in elkaar en wordt het tot in de details mooi uitgewerkt. Vooral in de tweede helft van het boek zit veel spanning en een donkere sfeer. De laatste 150 pagina’s heb ik dan ook verslonden en in één ruk uitgelezen. Het stoorde me niet dat ik een deel van de oplossing juist had ingeschat want dit verhaal zit verder ontzettend goed in elkaar, en blijft verrassend.

Personages:

We leren vooral hoofdpersonage Chloe Davis kennen. Een vrouw die als kind een groot trauma meemaakte en hier nog steeds de gevolgen van draagt. Als psycholoog komt ze over alsof ze alle touwtjes in handen heeft maar je gaat al snel twijfelen of dit wel klopt. Dit maakt Chloe wat onbetrouwbaar en geeft extra verwarring aan het verhaal. Want klopt het wel wat ze denkt of is het eigenlijk haar trauma dat zich uit in haar handelen? Chloe werd net als het plot tot in de puntjes uitgewerkt.

Conclusie:

Een duistere schittering is een echte aanrader. Het plot van deze thriller zit knap in elkaar en het hoofdpersonage speelt een bijzondere rol, wat samen leidt tot een spannende en verrassende ontknoping.

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven