Het verkeerde meisje - Angelique Haak

Het verkeerde meisje – Angelique Haak

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een hermetisch afgesloten kamer, waar ze probeert te overleven. Ondertussen probeert ze te ontdekken waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Info

Titel: Het verkeerde meisje
Auteur: Angelique Haak
# pagina’s: 345
Verschijningsdatum: juni 2022
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Review

Een nieuwe thriller van Angelique Haak, dat was zonder twijfel een boek om naar uit te kijken! Na het lezen van Nooit meer alleen was ik ontzettend benieuwd naar haar nieuwste thriller. Leuk dat ik ook deel mocht nemen aan deze blogtour van De Crime Compagnie!

Plot:

Wanneer Amelie ontvoerd en opgesloten wordt besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven. Ze denkt na over het mogelijke motief van de dader en gaat al snel mensen uit haar eigen omgeving verdenken. Heeft het te maken met haar rijke vader of haar nakende echtscheiding? Wanhopig gaat ze vrezen dat de ontvoerder het verkeerde meisje ontvoerde. Maar dan blijkt er veel meer aan de hand.

Bereid je goed voor wanneer je deze thriller gaat lezen want hierin beginnen betekent dat je het boek niet meer opzij kan leggen. De aangename schrijfstijl van Angelique haak combineert vlot met de korte hoofdstukken in wisselend perspectief. Je wordt steeds heel nieuwsgierig gemaakt naar het motief van de ontvoerder en het verleden van Amelie. Met kleine stukjes kom je steeds meer te weten en bouwt de spanning zich op. Het verhaal van Het verkeerde meisje zit goed in elkaar, is origineel en weet naar het einde toe te verrassen met een plottwist. Dit boek kon mijn aandacht net iets minder vasthouden dan voorganger Nooit meer alleen. Maar de lat lag dan ook bijzonder hoog.

Personages:

Je beleeft dit verhaal vanuit twee perspectieven: Amelie en de dader. Bij Amelie draait het verhaal vooral om haar ontvoering, maar ook een trauma uit het verleden komt regelmatig aan bod. Het verhaal van de dader leer je kennen door een verhaallijn uit het verleden. Beide perspectieven werden mooi uitgewerkt en zorgen ervoor dat je de hoofdpersonages beter gaat begrijpen.

Conclusie:

Het verkeerde meisje is een thriller die je in een vlot tempo kan uitlezen. Een origineel verhaal, interessante personages en een verrassende twist maken van dit boek zeker een aanrader.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van De Crime Compagnie. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven