Ciao Bella - Linda van Rijn

Ciao Bella – Linda van Rijn

Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Op een nacht wordt Sanne gebeld door haar vriendin Helena, die helemaal in paniek is. Sanne gaat direct naar haar vriendin toe en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het allemaal zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden…

Info

Titel: Ciao Bella
Auteur: Linda van Rijn
# pagina’s: 253
Verschijningsdatum: april 2022
Uitgeverij: Uitgeverij Marmer

Review

In april was er veel te doen rond auteur Linda van Rijn toen onthuld werd wie deze schrijfster eigenlijk echt is. Pas na 11 jaar bleek dat Mariëtte Middelbeek schuilgaat achter het succesvolle pseudoniem. Ik leerde de boeken van Linda van Rijn enkele jaren geleden kennen en deze staan steeds garant voor eenvoudige vlotlezende thrillers die je enkele leuke leesuren bezorgen.

Plot:

Het Nederlandse koppel Sanne en Hugo verhuisde enkele jaren geleden naar Italië om daar een camping op te starten. Inmiddels zijn ze mooi gesetteld, draait de camping goed en hebben ze twee kindjes. In Italië leerden ze ook de Nederlandse Helena kennen die een echte vriendin van het gezin werd. Wanneer Helena op een nacht in paniek naar Sanne belt, snelt deze haar dan ook zonder twijfelen te hulp. Helena blijkt onder het bloed te zitten en vertelt een vreemd verhaal waarbij ze alle hulp van politie en ziekenhuis weigert. Met haar grote hart probeert Sanne haar vriendin te helpen maar dat komt haar duur te staan.

Een thriller van Linda van Rijn pak ik op om te lezen wanneer ik zin heb in een boek dat vlot leest en niet te ingewikkeld is, en dat is ook met Ciao Bella opnieuw het geval. Dit verhaal is niet altijd even geloofwaardig. Maar wanneer je uitgaat van de naïviteit van het hoofdpersonage dan is dit best een boeiend plot. Het avontuur van Sanne zit goed in elkaar en is leuk om te lezen. De steeds aangename schrijfstijl van Linda van Rijn laat je in geen tijd door de pagina’s vliegen en de setting geeft je ook nog eens een instant vakantiegevoel.

Personages:

Het meest uitgebreid leren we Sanne kennen: de gedreven vrouw en liefhebbende moeder, die toch ook heel naïef is. Het is niet moeilijk om je in haar schoenen te verplaatsen en tijdens het lezen ga je ontzettend hard hopen dat alles goed afloopt voor haar. Een geslaagde uitwerking van het hoofdpersonage met andere woorden. Haar man Hugo en vriendin Helena hadden iets minder op de achtergrond mogen blijven maar zijn toch zeker ook interessante personages.

Conclusie:

Ciao Bella is opnieuw een leuke thriller van Linda van Rijn die garant staat voor enkele aangename leesuren.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven