Een lang weekend - Laure Van Rensburg

Een lang weekend – Laure van Rensburg

Ellie is een bescheiden en zeer intelligente studente aan New York University. Steven is een knappe en gerespecteerde docent op een elitaire school in Manhattan. In zijn omgeving wordt met jaloezie naar de relatie met zijn jongere vriendin Ellie gekeken. Wanneer het stel voor het eerst samen een weekend weg gaat, kunnen ze beiden niet wachten om elkaar beter te leren kennen. Maar als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten in het afgelegen huis, slaat de sfeer om en wordt duidelijk dat zowel Ellie als Steven grote geheimen met zich meedraagt – en dat een van hen het weekend niet zal overleven…

Info

Titel: Een lang weekend
Auteur: Laure van Rensburg
# pagina’s: 346
Verschijningsdatum: maart 2022
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Plot:

Ellie en Steven vullen elkaar mooi aan en lijken een perfecte relatie te hebben. Ze besluiten samen een weekend weg te gaan naar een afgelegen villa terwijl het buiten goed sneeuwt. Er is geen enkel contact met de buitenwereld zodat ze volop kunnen genieten van elkaar. Maar wanneer duistere geheimen naar boven komen lijkt dit opeens geen goed idee meer..

Een lang weekend is een echte lockedroom-thriller: slechts twee personages die zich ergens afgelegen bevinden, afgesloten van de buitenwereld. Het verhaal gaat echter helemaal anders dan je zou verwachten en is zeker niet zo onschuldig. Plottwists en een onverwachte ontknoping komen aan bod, al bouwt dit verhaal eerst heel langzaam op. Het is even wachten op de spanning en op antwoorden over wat zich juist tussen Ellie en Steven afspeelt. Maar eens het verhaal loskomt gaat het veel dieper en werd er vrij vaak de nodige spanning in verwerkt.

Eigenlijk is Een lang weekend niet zomaar een thriller over een relatie maar het is een echt Me too-verhaal. Op het einde voegt de schrijfster ook nog een persoonlijke noot toe ter verklaring van dit thema en dat maakt het boek nog net iets extra bijzonder.

Personages:

Aangezien dit boek draait om slechts twee personages leer je hen dan ook uitgebreid kennen. Al is het idee van dit verhaal dat niemand is wie hij op het eerste zicht lijkt te zijn. De auteur weet je echter mooi mee te slepen in een verhaal over goed en kwaad waarbij je bijna echte haat kan gaan voelen voor wie duidelijk in de fout ging.

Conclusie:

Een lang weekend is een bijzondere thriller die je best wel kan verrassen. Spijtig dat het verhaal een lange opbouw heeft, maar wat daarna komt zal je niet zomaar vergeten.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 3/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven