Uit de schaduw - Karen Rose

Uit de schaduw – Karen Rose

De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij Dr. Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen…?

Info

Titel: Uit de schaduw
Auteur: Karen Rose
Serie: Cincinnati #5
# pagina’s: 576
Verschijningsdatum: februari 2022
Uitgeverij: De Fontein

Review

Uit de schaduw was het eerste boek dat ik las van Karen Rose en ik raakte al snel overtuigd!

Plot:

Wanneer zijn jongere broertje in gevaar is aarzelt de dove tiener Michael niet om hem te redden van hun vreselijke stiefvader. Maar de man blijkt nog een vijand te hebben. Voor de ogen van Michael wordt hij vermoord door een onbekende man. Dokter Dani Novak en haar vrienden ontfermen zich al snel over beide verwaarloosde jongens. Maar het gevaar komt steeds dichterbij wanneer een seriemoordenaar op zoek gaat naar Michael.

Uit de schaduw is een echt boek uit een serie. Perfect losstaand te lezen, maar heel veel personages kennen elkaar en delen een verleden. Dat de personages zo goed en boeiend worden uitgewerkt doet je alleen maar verlangen naar meer van deze serie.

Ook het plot zit goed in elkaar en vertelt een verhaal dat je echt gaat raken. Het duurt een hele tijd tot alle losse eindjes samenkomen tot een mooi geheel, maar dit boek gaat in tussentijd niet vervelen. Ook wordt het tijdens het lezen al duidelijk dat auteur Karen Rose veel weet over de dovengemeenschap en de gebruiken hierbinnen. In haar nawoord vertelt ze dan ook over haar persoonlijke ervaringen hiermee, en dat voegt nog net iets extra toe aan deze serie.

Personages:

De personages werden ongelofelijk goed uitgewerkt. Je weet tijdens het lezen al snel dat zij in voorgaande boeken ook een rol speelden, maar toch leer je de belangrijkste personages van dichtbij kennen. Karen Rose doet je al snel verlangen naar meer over hen en nodigt daarbij zeker uit om de volledige serie te gaan lezen.

Conclusie:

Uit de schaduw is een boeiende thriller met een aangrijpend verhaal en heel interessante personages. Een boek dat zonder twijfel overtuigt om meer van deze serie te gaan lezen.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven