Meisje zonder hoop - Michael Robotham

Meisje zonder hoop – Michael Robotham

Twintig jaar geleden werd de familie van Cyrus Haven vermoord. Alleen hij en zijn broer Elias overleefden. Cyrus omdat hij zich verstopte, Elias omdat hij, zoals later bleek, de moordenaar was. Nu komt Elias vrij uit de gesloten psychiatrische inrichting waar hij was opgenomen, en forensisch psycholoog Cyrus moet besluiten of hij de man die hem zijn jeugd ontnam kan vergeven.
Ondertussen wordt Cyrus opgeroepen bij een zaak in Nottingham. Een man is vermoord en diens dochter Maya is ontvoerd. Even later wordt een tweede vrouw ontvoerd. De enige getuige is Evie Cormac, de getroebleerde tiener met een gave en een oude bekende van Cyrus. Om de twee vrouwen te vinden, zullen ze samen op zoek moeten naar antwoorden uit het verleden, en ze weten beiden dat dat nooit zonder gevaar is.

Titel: Meisje zonder hoop
Auteur: Michael Robotham
Serie: Cyrus Haven & Evie Cormac #3
# pagina’s: 381
Verschijningsdatum: november 2022
Uitgeverij: Cargo

Review

Meisje zonder hoop is het derde deel in de serie rond forensisch psycholoog Cyrus Haven en Evie Cormac; het meisje met een bijzonder verleden. In het eerste deel werden beide personages aan elkaar voorgesteld. Het tweede deel vertelde het verhaal van Evie. Logischerwijs gaat het in dit derde boek over het verleden van Cyrus.

Toen hij een kind was werden Cyrus zijn ouders en zusjes vermoord. Hij kon aan het drama ontsnappen maar moest hierna verder leven met het idee dat zijn broer Elias de dader was. Nu twintig jaar later ziet het ernaar uit dat Elias vrijgelaten wordt uit de psychiatrische instelling. Intussen wordt Evie achtervolgt door haar gewelddadige verleden.

De twee vorige boeken uit de serie heb ik heel graag gelezen en ook dit derde boek was weer heel goed. Bijzondere personages, een interessant plot en een vlotte schrijfstijl maken van dit boek een sterke thriller. Je hebt geen idee hoe dit verhaal zal aflopen. De combinatie met een verdwijningszaak waarbij Cyrus de politie helpt geeft nog wat meer variatie aan het plot.

De serie over Cyrus en Evie is vooral bijzonder door deze sterke personages die je meesleuren in hun donkere verledens. Je kan de drie boeken losstaand lezen maar ze zijn nog beter wanneer je ze als één geheel leest. Ik hoop dat er nog meer boeken van Michael Robotham volgen in deze serie. Al zal de magie misschien een beetje weg zijn nu we de verhalen uit het verleden van de hoofdpersonages kennen. Toch wil ik beslist nog geen afscheid nemen van Cyrus en Evie!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven