Sterfdag - Laura Marshall

Sterfdag – Laura Marshall

Op 15 juni 1994 liep Travis Green door de straten van Hartstead en vermoordde elf van zijn buren. Het laatste slachtoffer was de vader van de vierjarige Cassie Colman. De vijfentwintigste sterfdag nadert en Cassie zou het verleden liever vergeten, tot ze tussen de spullen van haar moeder iets vindt wat erop wijst dat ze is voorgelogen over de moorden. Cassie kan niet meer stoppen met het zoeken naar de waarheid, maar iemand zal alles doen om die begraven te houden…

Info

Titel: Sterfdag
Auteur: Laura Marshall
# pagina’s: 299
Verschijningsdatum: april 2022
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Eerder las ik Drie kleine leugens van Laura Marshall en die maakte me benieuwd naar haar nieuwste thriller!

Plot:

In 1994, toen Cassie Colman vier jaar was, richtte een inwoner van haar dorp een groot bloedbad aan. Elf mensen werden daarbij gedood en het laatste slachtoffer was de vader van Cassie. Jaren geleden verliet ze het dorp maar door persoonlijke en familiale problemen is ze gedwongen om terug te keren. Net nu de herdenking nadert van 25 jaar na het vreselijke drama. Samen met een journaliste probeert Cassie te achterhalen wat er die dag juist gebeurde, maar is dat wel zo verstandig?

Laura Marshall heeft een aangename schrijfstijl die ervoor zorgt dat haar thrillers vlot lezen. Wel is ze qua uitwerking van het plot gegroeid sinds haar vorige boek Drie kleine leugens. Dit verhaal rond Cassie Colman zat goed in elkaar en werd mooi uitgewerkt met veel aandacht voor de personages. Een groot deel van het boek draait ook om het prille moederschap van Cassie als alleenstaande ouder. Dit weet de auteur heel goed te omschrijven waardoor je je echt kan inleven in deze moeder die het gevoel heeft er alleen voor te staan.

De meeste hoofdstukken spelen zich af in het heden en gaan over de zoektocht van Cassie en journaliste Alison naar het verhaal achter het bloedbad uit 1994. Tussenin zijn er ook korte hoofdstukken die telkens de laatste momenten van de overleden slachtoffers beschrijven. Zo leer je hen elk iets beter kennen, net als hun rol in het grote geheel. Dit zorgt ervoor dat dit verhaal mooi en boeiend werd uitgewerkt, al is het geen zware thriller ondanks het onderwerp. Naar het einde toe wordt Sterfdag ook nog even spannend en komen alle antwoorden aan het licht met bijhorende verrassingen.

Personages:

Hoofdpersonage Cassie Colman werd heel goed uitgewerkt. Haar rol als jonge moeder werd pakkend verwerkt in het boek. Maar ook hoe het voor haar is om de zorg voor haar moeder op zich te moeten nemen, speelt een rol in dit verhaal. Al werd dit weliswaar minder uitgewerkt. En dan is er ook nog Cassie die erbij was op de dag van het bloedbad. Ook wat dit met haar deed en nog steeds doet werd goed omschreven.

Conclusie:

Sterfdag is een thriller met een goed plot dat enkele originele bijhorende verhaallijnen kreeg. Met de goed uitgewerkte personages en verrassende ontknoping is dit een interessant verhaal om te lezen.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven