Zo lief als de dood - Holly Jackson

Zo lief als de dood – Holly Jackson

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Info

Titel: Zo lief als de dood
Auteur: Holly Jackson
Serie: Moordgids voor lieve meisjes #3
# pagina’s: 520
Verschijningsdatum: februari 2022
Uitgeverij: Volt

Review

Moordgids voor lieve meisjes is een heerlijk spannende young adult trilogie. Na de eerste twee toppers gelezen te hebben is het alweer tijd voor het laatste deel. Lees hier nog even mijn recensies van Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed.

Plot:

In dit derde verhaal rond Pip Fitz-Amobi lijkt er opnieuw gevaar te schuilen in het dorpje Little Kilton. Wat begint met enkele kleine bedreigingen verandert al snel naar iets sinister. Het lijkt erop dat Pip een stalker heeft en niet zomaar één. Aangemoedigd door haar vriend Ravi stapt ze naar de politie om haar verhaal te doen, maar die gelooft haar niet. En plots staat Pip alleen voor het gevaar dat recht op haar af lijkt te komen.

Zo lief als de dood bouwt in het begin verder op het vorige deel van de serie en je krijgt kleine stukjes die het verhaal nog even herhalen. Holly Jackson neemt je vanaf de eerste pagina’s onmiddellijk terug mee naar de wereld van Pip en Ravi. Maar toch is dit boek anders dan de twee vorige in de serie. Vooral Pip is veranderd en hierdoor het hele verhaal ook. Zo lief als de dood is zonder twijfel opnieuw een spannend verhaal, maar als afsluiter van de trilogie verschilt dit plot wel heel sterk van de vorige twee boeken.

Personages:

Hoofdpersonage Pip Fitz-Amobi is veranderd door alle gebeurtenissen in de vorige twee boeken. Er is veel aandacht voor haar mentaal welzijn want het gaat niet zo goed met haar. Het is mooi dat de auteur hier aandacht voor heeft maar het maakt het verhaal ook zwaar. Pip heeft zo’n transformatie ondergaan dat ze bijna niet meer te herkennen is. Al werd zij opnieuw heel sterk uitgewerkt toch is de verandering net zoals bij het plot wel wat wennen.

Conclusie:

Zo lief als de dood is opnieuw een spannend verhaal uit deze sterke serie. Maar zowel het plot als hoofdpersonage Pip zijn heel anders dan in de vorige twee boeken en dat is wel even wennen. Toch is dit een sterke trilogie die je met veel leesplezier kan uitlezen.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven