Ijsprinses - Camilla Läckberg

Ijsprinses – Camilla Läckberg

Als Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.

Info

Titel: Ijsprinses
Auteur: Camilla Läckberg
Serie: Fjällbacka #1
# pagina’s: 358
Verschijningsdatum: 2006
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Ik las de eerste twee delen in de Fjällbacka-reeks enkele jaren geleden. Ondanks dat ik ze best goed vond las ik toch niet meer verder in de serie. Daarom besloot ik om deel één te herlezen en dit jaar de serie wel volledig te lezen.

Plot:

Schrijfster Erica Falck treft haar vroegere schoolvriendin dood aan in een badkuip. Wanneer blijkt dat het om een moord gaat trekt agent Patrik Hedström op onderzoek uit. Beide personages kennen elkaar van vroeger en worden al snel dichter naar elkaar toegetrokken. Samen onderzoeken ze elk op hun eigen manier mogelijke sporen over de moord, maar ondertussen steken enkele persoonlijke problemen de kop op.

De aanpak van dit moordonderzoek is origineel en ook best leuk door het aangename duo Erica en Patrik. Het maakt dit verhaal wat luchtig, maar tegelijk zit het plot ook echt wel goed in elkaar. De moord, oude geheimen en intriges die naar boven komen, familiale en vriendschappelijke problemen, … het zit allemaal verwerkt in dit plot. Camilla Läckberg heeft een aangename schrijfstijl maar de hoofdstukken in dit boek zijn soms wel ontzettend lang, dus daar moet je toch even doorheen.

Personages:

Patrik Hedström en Erica Falck zijn twee leuke en totaal verschillende hoofdpersonages die samen een mooi duo vormen. Ze worden allebei in het boek uitgebreid neergezet waardoor je hen in dit eerste deel van de serie al goed leert kennen. Toch lijkt het voorlopig wel dat Erica net iets meer de hoofdrol op zich neemt.

Conclusie:

Ijsprinses is een thriller met een origineel duo in de hoofdrol en een sterk plot. Een mooi eerste deel van de Fjällbacka-serie.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven