Je liet mij leven - Catherine Ryan Howard

Je liet mij leven – Catherine Ryan Howard

Ze schreef het boek om de moordenaar te ontmaskeren. Maar wat als de moordenaar meeleest?

Info

Titel: Je liet mij leven
Auteur: Catherine Ryan Howard
# pagina’s: 331
Verschijningsdatum: januari 2022
Uitgeverij: Boekerij

Review

Je liet mij leven was voor mij een typische #bookstagrammademedoit . Begin dit jaar zag ik het boek overal verschijnen en het verhaal klonk zo origineel dat ik dit boek ook absoluut moest hebben!

Plot:

Toen Eve Black 12 jaar was drong een seriemoordenaar haar huis binnen en vermoordde haar ouders en zusje. Nu ze ouder is probeert Eve haar trauma een plaats te geven door hier een boek over te schrijven. Misschien kan ze de moordenaar nu eindelijk ontmaskeren. Want ja, hij leest ook mee.

Je liet mij leven is op vele vlakken een origineel verhaal. Het is een boek in een boek, want je leest verschillende hoofdstukken uit het boek dat Eve schreef. Maar je weet ook al van in het begin wie de moordenaar is waar Eve naar op zoek is. Gedurende het verhaal lees je zijn frustraties terwijl hij het boek leest en besluit op zoek te gaan naar Eve.

Veel hoofdstukken komen zogezegd letterlijk uit het boek van Eve Black en dat vond ik in het begin soms een beetje saai. Ze beschreef aan haar lezers hoe het voor haar was om als jong meisje op te groeien in haar gezin. Ook vertelt ze over andere slachtoffers van dezelfde seriemoordenaar. Dit gaf me soms wat het gevoel dat ik een documentaire aan het lezen was. Maar na deze inleiding komt het verhaal echt op gang en wordt het heel boeiend. Het hele plot zit goed in elkaar en is zeker de moeite waard om te lezen.

Personages:

Dit boek draait vooral om Eve Black, het slachtoffer, en Jim Doyle, de seriemoordenaar. Zij worden dan ook het beste uitgewerkt en dat gebeurde heel goed. Net zoals de rest van het verhaal werden ook zij origineel neergezet in dit boek.

Conclusie:

Je liet mij leven is een origineel boek-in-een-boek-verhaal met twee boeiende hoofdpersonages. Een leuke afwisseling in het thriller genre!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven