Lief meisje kwaad bloed - Holly Jackson

Lief meisje kwaad bloed – Holly Jackson

Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert IEDEREEN mee… Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen. Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp… En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

Info

Titel: Lief meisje kwaad bloed
Auteur : Holly Jackson
Serie: Moordgids voor lieve meisjes #2
# pagina’s: 428
Verschijningsdatum: februari 2021
Uitgeverij: Volt

Review

Moordgids voor lieve meisjes was zo’n origineel boek! Dus de lat lag best hoog voor de opvolger. Zou Holly Jackson er nogmaals in slagen om een origineel boek met deze leuke personages te schrijven? Ja dus!

Plot:

Lief meisje kwaad bloed gaat verder met dezelfde personages en Pip Fitz-Amobi opnieuw in de hoofdrol. Iedereen kent haar intussen en heeft zo zijn eigen mening over haar. De moordzaak die ze in het vorige boek oploste vroeg veel van haar en haar omgeving, dus niemand wil dit nog eens herbeleven. Maar wanneer de broer van een goede vriend van haar verdwijnt kan Pip niet gewoon toekijken hoe de politie de zaak niet serieus neemt.

Het plot en de opmaak van het boek zijn weer bijzonder leuk en origineel. Lief meisje kwaad bloed is geen remake van het vorige boek maar is weer helemaal anders, met dezelfde personages. Daarom moet je ook echt starten met het lezen van het eerste deel uit de serie. Deze keer wordt er vrij snel van start gegaan met het verhaal en de actie. Er is weinig inleiding tot het verhaal en de personages, enkel een kleine opfrissing voor je geheugen. En dat zorgt ervoor dat het boek je niet loslaat. Het is quasi onmogelijk om te stoppen met lezen wanneer je hierin begint!

Personages:

Hoofdpersonage Pip is heel slim en het is dan ook bijzonder hoe snel ze bepaalde linken kan leggen in het verhaal. Een klein minpuntje is dat dit soms een tikkeltje ongeloofwaardig is, maar storen doet het zeker niet.

Zowel de personages die terugkeren uit het vorige boek als de nieuwe werden opnieuw mooi uitgewerkt waarbij je zowel woede als angst en verdriet van hen kan voelen.

Conclusie:

Lief meisje kwaad bloed is opnieuw een topper! De angst dat Holly Jackson het succes van haar eerste boek over Pip Fitz-Amobi niet zou kunnen herhalen is volledig ongegrond. Naast het originele plot zijn ook de personages opnieuw bijzonder goed beschreven waardoor je gewoon boeken over Pip en haar dorp wilt blijven lezen. Gelukkig komt er binnenkort al een derde deel aan!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven