Moordgids voor lieve meisjes Holly Jackson

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

ZAAK GESLOTEN
Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.
Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven? 

Info

Titel: Moordgids voor lieve meisjes
Auteur : Holly Jackson
Serie: Moordgids voor lieve meisjes #1
# pagina’s: 443
Verschijningsdatum: augustus 2020
Uitgeverij: Volt

Review

Moordgids voor lieve meisjes is zo’n boek waarvan ik overal leuke en vooral positieve berichten las. Dus ik moest dit boek gewoon zelf lezen om te weten wat er nu zo fantastisch aan is. En na het lezen kan ik ook bevestigen dat dit boek gewoon super is!

Plot:

Pippa besluit om voor haar profielwerktstuk een moordzaak te onderzoeken waarbij twee leerlingen uit haar school stierven. Ze kan niet geloven dat Sal de moordenaar was van Andie en dat hij om die reden zelfmoord pleegde. Vastbesloten om de waarheid naar boven te halen bijt Pippa (Pip) zich vast in de zaak. Moordgids voor lieve meisjes is echt bijna letterlijk het profielwerkstuk van Pip. We zien de aantekeningen die ze maakt, letterlijke smsjes, audio-opnames, … Dit boek is echt heel origineel geschreven!

Het verhaal zelf is ontzettend goed. Aan het begin van het boek denk je nog dat dit een eerder vermakelijk onderzoek is van een tiener. Maar geleidelijk aan wordt de zaak steeds serieuzer en neemt de spanning toe. Het plot zit goed en verrassend in elkaar en houdt je tot de laatste pagina’s in spanning.

Personages:

Hoofdpersonage Pip is een beetje een nerd, en daar is ze best trots op. Ze is slim, haalt met gemak alle deadlines en punten op school en offert zelfs haar vrije dagen op aan schoolwerk. Van Pip krijg je een heel goed beeld, zij werd echt knap uitgewerkt in dit boek en spreekt ontzettend aan.

Enkele belangrijke personen in het leven van Pip zijn haar ouders en broertje, die ook regelmatig aan bod komen. En natuurlijk haar groep vrienden en de mysterieuze Ravi, broer van de vermeende moordenaar Sal. Vooral de hoofdpersonages leer je goed kennen. En wat zijn ze origineel en leuk! Je gaat je echt aan hen hechten tijdens dit boek. Super dus om te horen dat er ook al een tweede boek is waarin Pip opnieuw de hoofdrol zal opnemen en dat binnenkort vertaald wordt!

Conclusie:

Moordgids voor lieve meisjes is echt zo’n boek dat je moet gelezen hebben. De schrijfstijl en opbouw van het verhaal zijn heel origineel. Van de personages ga je zonder meer houden. En dan is er nog dit bijzondere plot dat de nodige spanning opbouwt en je tot op het einde weet te verrassen. Zeker een aanrader!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Eén gedachte over “Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven