Sleutel 17 - Marc Raabe

Sleutel 17 – Marc Raabe

In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat.

Info

Titel: Sleutel 17
Auteur: Marc Raabe
Serie: Tom Babylon #1
# pagina’s: 448
Verschijningsdatum: augustus 2021
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Plot:

Sleutel 17 is het eerste deel in de serie rond rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns. Een opmerkelijk duo dat helemaal niet samen lijkt te passen maar toch mooi op elkaar weet aan te sluiten. In de Dom van Berlijn wordt een lijk ontdekt van een vrouw, tentoongesteld en met een sleutel met nummer 17 rond haar nek. Tom en Sita onderzoeken de zaak, al heeft Tom Babylon hier wel heel persoonlijke redenen voor.

Het begin van Sleutel 17 is heel sterk. Het verhaal van de gruwelijke moord houdt je aandacht onmiddellijk vast. Hoofdstukken uit heden en verleden worden afgewisseld waardoor je Tom beter leert kennen. Het begin van dit boek is veelbelovend en lijkt een spannend plot te kunnen combineren met enkele sterke persoonlijke verhalen. Maar na enkele hoofdstukken zakt het verhaal een beetje in. De spanning ebt weg en er gebeurt niet zo heel veel meer. Gelukkig weet Marc Raabe even later opnieuw de nodige vaart in het verhaal te steken om dan af te ronden met een verrassende ontknoping.

Personages:

Hoofdpersonages Tom Babylon en Sita Johanns worden het beste uitgewerkt. Vooral van Tom kom je veel te weten in de hoofdstukken uit het verleden. Maar veel zaken blijven verborgen en worden ook aan het einde nog niet duidelijk. Waarschijnlijk deed de auteur dit bewust om de lezer nieuwsgierig te maken naar het volgende boek in de serie. Toch had het boek op vlak van personages beter kunnen scoren wanneer er iets meer antwoorden kwamen naar het einde toe.

Conclusie:

Sleutel 17 is een origineel verhaal met vooral een sterke start en een spannende ontknoping. Een mooi begin van de serie rond Tom Babylon.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven