Als je van mij bent - Michael Robotham

Als je van mij bent – Michael Robotham

Philomena McCarthy heeft altijd moeten vechten om dat te worden wat ze het liefste wil: agent bij de Metropolitan Police. Maar als dochter van een beruchte Londense gangster wordt haar integriteit continu in twijfel getrokken, ook al heeft ze alle banden met haar vader verbroken.
Op een dag wordt ze opgeroepen bij een melding van huiselijk geweld en weet ze daar een jonge vrouw in veiligheid te brengen. Tempe Brown blijkt de vriendin te zijn van een zeer gewaardeerde en onderscheiden collegarechercheur die vreemd genoeg al met meerdere beschuldigingen van huiselijk geweld is weggekomen. Phil is vastbesloten om Tempe te helpen en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Maar is Tempe wel wie ze zegt dat ze is? En waarom duikt ze onverwachts steeds weer bij Phil in de buurt op?
Wanneer een journalist die onderzoek doet naar Phils vader dood wordt gevonden in de Theems en Phil als verdachte op non-actief wordt gesteld, is er niemand meer die ze kan vertrouwen.

Info

Titel: Als je van mij bent
Auteur: Michael Robotham
# pagina’s: 397
Verschijningsdatum: november 2021
Uitgeverij: Cargo

Review

Toen ik enkele maanden geleden Meisje zonder leugens las van Michael Robotham was ik ontzettend onder de indruk. Daarom was ik ook heel benieuwd naar zijn nieuwe boek en ik kan alvast zeggen dat dit opnieuw het lezen meer dan waard is!

Plot:

Phil weet niet wat haar vader juist doet, maar wel dat hij een beruchte gangster is die haar carrière bij de politie in de weg staat. Samen met haar partner wordt ze opgeroepen voor een zaak van huiselijk geweld. Phil wil het slachtoffer Tempe beschermen tegen haar gewelddadige vriend, maar dit blijkt een collega-rechercheur te zijn waar niemand een kwaad woord over wil horen. Gedreven door haar rechtvaardigheidsgevoel komt Phil steeds meer alleen te staan en wordt door de politie buitengesloten. Maar heeft zij in Tempe een nieuwe vriendin en bondgenoot gevonden? Of is deze vrouw toch niet het slachtoffer dat ze lijkt te zijn?

Het plot van Als je van mij bent zit zonder twijfel goed in elkaar, het is spannend, verrassend en meeslepend. Je voelt je als het ware Phil terwijl je het verhaal aan het lezen bent, en het is moeilijk om te weten wie er te vertrouwen valt. Het verhaal gaat voornamelijk over huiselijk geweld en corruptie binnen de politie. Waar moet je als vrouw om hulp gaan vragen wanneer de situatie thuis onhoudbaar wordt en de politie niet aan jouw kant staat?

Michael Robotham heeft een heel aangename schrijfstijl en deelde het boek op in vele vrij korte hoofdstukken. Het verhaal laat je niet los en dit is dan ook een boek dat je heel snel wilt uitlezen, je moet gewoon weten hoe het gaat aflopen voor Phil en de andere vrouwen. Maar toch vond ik het ook heel spijtig wanneer het uit was. Van het einde had ik net iets meer verwacht gezien de verrassende aanloop die het boek nam, maar het stelt zeker niet teleur.

Personages:

Ongelofelijk hoe Michael Robotham de vrouwelijke hoofdpersonages Phil en Tempe weet uit te werken. Als je van mij bent is geschreven vanuit de ik-vorm, het oogpunt van Phil. Dit zorgt ervoor dat je haar goed leert kennen en bijna in haar schoenen lijkt te staan. Het gaat vanzelf om je met Phil verbonden te voelen. Dit boek maakte me kwaad, teleurgesteld en verdrietig. Allemaal emoties van Phil die van de pagina’s afspatten. Michael Robotham krijgt zonder twijfel alle lof voor de uitwerking van de personages. Dit zorgt ervoor dat deze thriller je ook echt aangrijpt en niet meer loslaat.

Conclusie:

Als je van mij bent is een sterke thriller die het allemaal heeft. Een sterk plot, mooi uitgewerkte personages en een onderhuidse spanning die je niet loslaat. Zeker een aanrader!

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven