Zin in Zillertal - Svea Ersson

Zin in Zillertal – Svea Ersson

De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs. Om hen optimaal te laten trainen, verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Terwijl het leven van Myrthe en Rowan zich afspeelt op en rond de piste, probeert Katja een bestaan op te bouwen. Dan duikt er iemand op die haar dringend wil spreken. Het voert Katja terug naar de tijd toen ze zelf aan skiracen deed. Maar die periode uit haar leven wil ze het liefst vergeten…

Info

Titel: Zin in Zillertal
Auteur: Svea Ersson
Serie: Vertrekserie
# pagina’s: 236
Verschijningsdatum: 4 januari 2021
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Review

Op 4 januari 2021 verscheen Zin in Zillertal van Svea Ersson, een winterse Vertrekthriller uit de Vertrekserie van Marelle Boersma. Uitgeverij De Crime Compagnie organiseerde voor de lancering een grootse blogtour waarvan ik ook deel mocht uitmaken. Heel erg leuk en zeker wanneer je hierdoor een goede thriller mag lezen!

Plot:

Het huwelijk tussen Katja en haar man is voorbij en daarom besluit ze een volledig nieuwe start te nemen. Haar kinderen Myrthe en Rowan zijn skiërs met veel talent die graag naar de Olympische Spelen willen. Het drietal besluit om naar Zillertal in Oostenrijk te trekken en zich daar op de wintersport te storten. Intussen zal Katja daar een bed & breakfast openen. Bij aankomst moet ze echter de ene teleurstelling na de andere verwerken. Iemand lijkt het op haar gemunt te hebben. Zou dit te maken hebben met haar verleden dat ze zo angstvallig geheim probeert te houden?

Zin in Zillertal is zoals te verwachten een echte winterse thriller. Svea Ersson weet het verhaal mooi te schetsen waardoor je je tussen de sneeuw in de bergen waant. Continu krijg je ook het gevoel dat er iets niet helemaal klopt en het is moeilijk om te weten wie er te vertrouwen valt. Deze thriller neemt je mee in een verrassend verhaal met enkele spannende momenten. Soms lijkt het verhaal net iets te ver te gaan om nog realistisch te zijn, maar dat stoort niet bij deze thriller die je met de nodige vaart leest. Geleidelijk aan kom je meer te weten over het verleden van Katja en lijkt het plot zich te ontvouwen. Voor je het weet ben je door de pagina’s van dit spannend winters avontuur heen.

Personages:

Het boek draait voornamelijk om Katja en zij is best een complex hoofdpersonage omwille van haar mysterieuze verleden. Wanneer ze iets in haar hoofd heeft gaat ze ervoor en denkt niet na over de gevolgen. Dit gaat vaak ten koste van haar kinderen wat haar soms wat minder sympathiek maakt, maar ook best realistisch.

De overige personages worden niet zo grondig uitgewerkt maar dat is in deze thriller ook niet nodig. Het is voldoende duidelijk wie welke rol speelt in het verhaal.

Conclusie:

Zin in Zillertal is een spannende winterse thriller waarbij het voelt alsof je tussen de besneeuwde bergen zit. Het verhaal is origineel en leest ontzettend vlot.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van De Crime Compagnie. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven