De weg naar huis - Sebastian Fitzek

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Het is zaterdag, net na 22.00 uur. Jules Tannberg is vrijwilliger bij een telefoondienst voor vrouwen die ’s avonds bang worden op weg naar huis en die een telefoongezel willen wiens kalmerende stem hen veilig naar huis kan leiden. Er is tijdens de telefoontjes nog nooit een levensbedreigende situatie geweest. Tot vandaag, wanneer Jules met Klara belt. De jonge vrouw is doodsbang. Ze gelooft dat ze wordt gevolgd door een man die haar eerder heeft aangevallen en die in bloed een datum op haar slaapkamermuur heeft geschilderd: de dag van Klara’s dood! En die dag breekt aan in minder dan twee uur…

Info

Titel: De weg naar huis
Auteur: Sebastian Fitzek
# pagina’s: 336
Verschijningsdatum: november 2021
Uitgeverij: The House of Books

Review

Ik ben fan van Sebastian Fitzek, zijn thrillers zitten steeds goed in elkaar, lezen vlot en hebben een plot dat je altijd weet te verrassen. Heel benieuwd begon ik dus aan zijn nieuw boek: een nagelbijtende thriller.

Plot:

Jules Tannberg werkt vrijwillig bij de begeleidingstelefoon, een telefoondienst waar vrouwen naar kunnen bellen wanneer ze op weg naar huis bang worden in het donker. Wanneer Klara belt en Jules aan de lijn krijgt blijkt al snel dat ze echt in nood verkeerd. Jules probeert er alles aan te doen om Klara veilig door de nacht te helpen. Maar is dat wel een goed idee? Of zet hij hiermee zijn eigen leven op het spel?

Wat een verhaal is dit! Zowel Jules als Klara hebben een aangrijpend verhaal te vertellen dat je niet onberoerd laat. Maar verder lijken ze allebei in een gevaarlijke situatie te zitten waarbij de spanning bijna steeds aanwezig is. Je voelt de angsten van de personages en die trekken je dan ook mee het verhaal in. Geen boek om ’s avonds laat in het donker te lezen dus! Het plot werd mooi opgebouwd en je hebt geen idee hoe dit zal aflopen. De verrassende ontknoping wordt in De weg naar huis knap afgewerkt en maakt van dit boek echt een heel sterke thriller.

Personages:

Er komen niet zoveel personages voor in dit boek. Jules en Klara zijn de hoofdpersonages waarvan je niet echt weet wat je van hen moet denken. Zoals steeds weet Sebastian Fitzek de psychologie van de personages mooi uit te werken en zet hen dan ook duidelijk neer.

Conclusie:

De weg naar huis is een spannende thriller met een aangrijpend en sterk plot. Ook personages en schrijfstijl scoren goed en zorgen ervoor dat dit echt een topthriller is!

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Overamstel Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven