De studente - Tess Gerritsen

De studente – Tess Gerritsen & Gary Braver

Taryn Moore is jong, mooi en briljant… Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord – of een motief voor moord.
Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde – inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.
Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord?

Info

Titel: De studente
Auteur : Tess Gerritsen & Gary Braver
# pagina’s: 315
Verschijningsdatum: juni 2021
Uitgeverij: The House of Books

Review

Tess Gerritsen is de auteur die er met haar boeken voor gezorgd heeft dat ik thrillers begon te lezen. Ik houd van haar schijfstijl, de opbouw van haar verhalen en de steeds mooi uitgewerkte personages. Het is al even geleden dat ze nog een boek publiceerde uit haar bekende serie rond personages Rizzoli & Isles. Ook De studente is een losstaand boek met nieuwe personages én geschreven samen met auteur Gary Braver.

Plot:

Rechercheur Frankie Loomis wordt opgeroepen om de zelfmoord van studente Taryn Moore te onderzoeken. Het lijkt vrij duidelijk en alles wijst erop dat het meisje zelf haar dood tegemoet sprong. Toch knaagt er iets bij Frankie en wil ze ook moord niet uitsluiten. Wanneer ze verder onderzoek doet naar Taryn ontdekt ze de bijzondere band die het meisje had met professor Jack Dorian. Zou hij een motief hebben om Taryn te vermoorden? Of pleegde ze zelfmoord uit verdriet om het onrecht dat haar werd aangedaan?

De studente is opgebouwd uit delen die zich afspelen voor de dood van Taryn en delen die erna plaatsvinden. Hierbij lezen we het verhaal vanuit drie perspectieven: studente Taryn, rechercheur Frankie en professor Jack. Het gaat niet enkel om de dood van Taryn, maar ook om wie deze drie personages zijn en waren voor haar dood. Wat voor persoon Taryn eigenlijk echt was en hoe alles zich ontwikkelde tot die fatale avond waarop ze stierf.

Geleidelijk aan bouwt het plot op naar de verrassende ontknoping en het is bijna onmogelijk om te stoppen met lezen. De schrijfstijl van Tess Gerritsen en Gary Braver is zo ontzettend goed en het verhaal sleurt je mee doorheen het boek. Dit is geen gruwelijk verhaal zoals de boeken van Tess Gerritsen rond Rizzoli en Isles, het is ook geen zuiver romantisch verhaal zoals ze ook eerder schreef. De studente is eigenlijk een boek waarin elementen zitten van alle voorgaande boeken die Tess Gerritsen schreef. Er zit spanning in, een goed politieverhaal, wat medische achtergrond, liefde en verraad. Het geheel vormt een thriller die makkelijk te lezen is en je niet loslaat.

Personages:

De drie belangrijkste personages – Taryn, Frankie en Jack – werden goed uitgewerkt. Maar er is ook aandacht voor de personen uit hun omgeving, wat ervoor zorgt dat je de hoofdpersonages extra goed gaat begrijpen. De studente is geen dik boek en toch slagen de auteurs erin om alle personages voldoende diepgang te geven. Hun verhalen laten je beslist niet onberoerd.

Conclusie:

De studente is weer een heerlijke thriller van Tess Gerritsen, en de samenwerking met Gary Braver smaakt naar meer! Het plot laat je niet los en de personages werden heel goed uitgewerkt. Een thriller waar ik van genoten heb en die vraagt om nog eens herlezen te worden!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven