De laagte - Agatha Christie

De Laagte – Agatha Christie

Sir Henry en Lady Angkatell hebben op hun landgoed ‘De Laagte’ een weekend-party georganiseerd waarvoor ook Hercule Poirot is uitgenodigd. Bij zijn aankomst vindt de vermaarde detective, op de rand van het zwembad, een stervende man Neergeschoten. En vlak daarbij staat een vrouw met een revolver in haar hand.
Hercule Poirot heeft zijn grijze cellen hard nodig om deze ingewikkelde moordzaak te ontrafelen.

Info

Titel: De laagte
Auteur : Agatha Christie
Serie: Pastelreeks #12 (Hercule Poirot)
# pagina’s: 245
Verschijningsdatum: 1946 & 1991
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Review

Plot:

De Laagte is opnieuw een boeiend moordmysterie zoals Agatha Christie deze zo goed kon schrijven. Een groep tegenstrijdige personages met onderliggend wantrouwen en een moord in huiselijke kring, vormen het onderwerp van dit verhaal.

Zoals steeds is het moeilijk om te achterhalen wat er juist gebeurd is en wie de dader is. Maar Christie neemt je mee in een boeiende zoektocht waarin niemand te vertrouwen is.

Personages:

Aan het begin van het boek is er eerst een grote kennismaking met alle personages, waardoor de moord nog even op zich laat wachten. En ook Hercule Poirot doet pas later zijn intrede in het verhaal. Door het grote aantal personages is het soms wat verwarrend, maar geleidelijk aan leer je ze allemaal beter kennen.

Opvallend in dit boek is dat de rol van Hercule Poirot eigenlijk niet zo groot is. Deze keer is het niet de detective die de regie overneemt, maar is hij slechts één van de personages. Al is hij uiteraard de enige die de waarheid volledig weet te achterhalen. Een echte klassieker van Agatha Christie dus!

Conclusie:

De Laagte is een mooi uitgewerkt moordmysterie binnen een boeiende groep personages. Al is dit een Hercule Poirot-verhaal, toch speelt de detective deze keer maar een kleine rol. Plot en personages vormen een heerlijk ouderwets misdaadverhaal van Agatha Christie.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven