Wie is Maud Dixon - Alexandra Andrews

Wie is Maud Dixon? – Alexandra Andrews

Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij, en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon. Voor Florence is dit een droom die uitkomt. Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek. De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren, en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon…

Info

Titel: Wie is Maud Dixon?
Auteur: Alexandra Andrews
# pagina’s: 348
Verschijningsdatum: juli 2021
Uitgeverij: Cargo

Review

Wie is Maud Dixon? is zonder twijfel een bijzonder boek maar ik vond het ook heel moeilijk om deze thriller te beoordelen.

Plot:

Florence Darrow hoopt om ooit schrijfster te worden en een populaire roman gepubliceerd te krijgen. Zowel haar privéleven als haar situatie op het werk zijn echter verre van bijzonder, en ook het schrijven loopt niet zo vlot. Wanneer ze als assistente mag gaan werken voor de wereldberoemde schrijfster Maud Dixon, het pseudoniem van Helen Wilcox, lijkt het tij ineens te keren voor Florence. Samen reizen ze naar Marokko voor research tot een auto-ongeval een abrupt einde brengt aan hun trip. Florence wordt als enige wakker in het ziekenhuis en neemt hierna de identiteit van Helen over. Maar die beslissing blijkt toch niet zo goed te zijn.

Het idee van het verhaal achter Wie is Maud Dixon? is echt sterk en origineel, daarom sprak het mij ook aan. De eerste helft van het boek is echter vooral een lange inleiding waardoor het lang duurt voor je echt in het verhaal komt. Dit is vooral een uitgebreide kennismaking met Florence en haar vaak trieste leven. Dit helpt zeker om haar latere beslissingen beter te begrijpen maar maken van dit boek geen thriller. Tot ongeveer halverwege het boek leest dit eerder als een roman.

De tweede helft wordt al snel interessanter en intrigerend. Ook de spanning neemt toe en dan is het opeens moeilijk om nog te stoppen met lezen. Dit plot zit goed in elkaar en laat je nagelbijtend doorlezen naar de ontknoping. Maar het einde werd misschien net iets te plots afgerond en is ook niet echt geloofwaardig.

Personages:

Doordat de eerste helft van het boek vooral over het leven van Florence gaat leer je haar wel echt goed kennen. Helen Wilcox of Maud Dixon is een ander belangrijk personage maar zij valt moeilijker te begrijpen. We leren haar vooral kennen door de ogen van Florence, en zij ziet de zaken meestal niet zoals ze echt zijn. De uitwerking van de personages is dus in lijn met de rest van het boek, deels sterk maar het schiet voor een deel toch ook tekort.

Conclusie:

Wie is Maud Dixon? heeft een origineel plot maar de uitwerking en spanning zitten niet helemaal goed. Daardoor blijft dit toch eerder een boek uit de goede middenmoot.

Plot: 4/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 3/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven