De Punt - Tica Morgan

De punt – Tica Morgan

Terwijl het eiland nog nasiddert van de laatste zaak gaat het leven van Zoë Janssen na jaren eindelijk weer de goede kant op. Zowel de relatie met haar ex als haar carrière en liefdesleven verlopen voorspoedig. De verkrachting van een gereformeerd meisje zorgt echter opnieuw voor een groot drama voor de eilandbewoners.
Zoë wordt gedwongen zich te verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en ontdekt duistere zaken. Wanneer het verkrachte meisje plots dood wordt aangetroffen, stuit haar team op juridische grenzen en moet de klopjacht op de verkrachter noodgedwongen worden gestaakt. Terwijl ze hun uiterste best doen om meer slachtoffers te voorkomen, blijft Zoë geheimzinnige codes ontvangen van een oude bekende; de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde.

Info

Titel: De punt
Auteur : Tica Morgan
Serie: Mooie Moorden #2
# pagina’s: 133
Verschijningsdatum: juli 2021 (papieren editie)
Uitgeverij: Gloude Publishing

Review

Na deel één in de serie Mooie Moorden te hebben gelezen, namelijk Volgerland, las ik ook het tweede deel dat deze zomer verscheen.

Plot:

Rechercheur Zoë Janssen heeft na haar vorige zaak de nodige faam verworven. Wanneer ze te maken krijgt met de verkrachting van een gereformeerd meisje voelt ze zich onmiddellijk enorm betrokken. Maar zij en haar team staan machteloos. Ook de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde laat weer van zich horen waardoor Zoë opnieuw moet vrezen voor haar veiligheid en die van haar familie.

Het plot van De punt is heel interessant maar komt vrij traag op gang. Wanneer de echte actie in het verhaal komt is de politiezaak vrij snel rond en hierdoor komt het allemaal niet zo realistisch over. Het is duidelijk dat Tica Morgan in dit boek eerder wat dieper wou ingaan op de personages en onderlinge relaties. De rest is dan ook eerder bijzaak maar zorgt wel weer voor een interessante zaak die Zoë en haar team aanpakken.

Personages:

De vaste personages die al aan bod kwamen in Volgerland worden niet uitgebreid herhaald. Dus het is wel aan te raden om De Punt snel na het eerste boek te lezen. De zus van Zoë maakt als nieuw personage haar opwachting en voegt dan ook een interessante verhaallijn toe aan de serie. Na afloop van het boek ben je erg nieuwsgierig geraakt naar het vervolg van haar verhaal, wat uiteraard uitnodigt om snel het volgende deel van Mooie Moorden te lezen.

Het liefdesleven van Zoë wordt enkele keren besproken en zo leren we haar in dit boek wel wat beter kennen. De ontsnapte TBS’er Sven van der Linde blijkt niet enkel een personage uit het eerste boek maar speelt ook in De Punt nog een rol. Dit wordt dus nog een interessante verhaallijn die verder zal ontwikkelen doorheen de serie.

Conclusie:

De Punt is een leuk tweede deel in de Mooie Moorden serie. Het politieverhaal en plot is hier niet zo sterk maar de personages leer je steeds beter kennen. Dit maakt vooral nieuwsgierig naar het volgende deel in de serie!

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Eén gedachte over “De punt – Tica Morgan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven