Volgerland - Tica Morgan

Volgerland – Tica Morgan

Zoë Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het overzichtelijke, soms zelfs saaie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dan vindt er een bizarre moord plaats. Iemand lijkt hiermee de mensen op het eiland ter verantwoording te willen roepen. Maar waarvoor?
Er volgt een tweede moord en de druk op het onderzoeksteam neemt toe. Zeker wanneer zakelijk en privé door elkaar beginnen te lopen en zowel Zoë als haar gezin beveiligd moeten worden. Het eiland trilt op zijn grondvesten. En terwijl ze erachter probeert te komen wie er achter haar aan zit, beseft Zoë dat niks ooit meer hetzelfde zal zijn.

Info

Titel: Volgerland
Auteur : Tica Morgan
Serie: Mooie moorden #1
# pagina’s: 187
Verschijningsdatum: mei 2021 (papieren editie)
Uitgeverij: Gloude Publishing

Review

Volgerland is het eerste deel in de reeks Mooie moorden. De serie verscheen eerst enkel als ebook, maar intussen is ook deel één te koop als paperback.

Plot:

Op het eiland Goeree-Overflakkee lijkt nooit veel te gebeuren. Maar dan wordt het team van rechercheur Zoë Janssen opgeroepen voor een bijzondere moord. Ze gaan op onderzoek uit maar komen niet veel verder tot er een tweede moord plaatsvindt. Zoë moet plots op zoek naar een mogelijke seriemoordenaar en tegelijkertijd ook haar eigen gezin beschermen tegen een dader op vrije voeten.

Volgerland is een thriller die vlot leest waarbij de verhaallijn zich op een aangenaam tempo ontwikkelt. Het is geen diepgaand politieverhaal en er zijn enkele onrealistische ontwikkelingen, maar dat stoort niet echt. Tica Morgan schets de sfeer op het Nederlandse eiland heel goed en maakt van Volgerland een soort vakantiethriller. Een politieverhaal dat perfect is om ontspannen te lezen op vakantie of onderweg.

Personages:

Het rechercheteam van Zoë vormen de voornaamste personages in dit boek, maar vooral Zoë staat centraal. Zij werd goed uitgewerkt en je krijgt een mooi inzicht in haar manier van denken. Toch komt ze vaak ook wat oppervlakkig over en is dit geen thriller die psychologisch sterk werd uitgewerkt. Maar Tica Morgan slaagt er wel in om de personages echt te maken en dat maakt het lezen extra aangenaam. Hoofdpersonage Zoë wekt ook wel de interesse waardoor het de lezer nieuwsgierig maakt naar de volgende delen in de serie.

Conclusie:

Volgerland is een thriller die vlot leest en enkele leuke personages heeft. Geen diep uitgewerkte psychologie of plot, maar wel een aangenaam verhaal waar je zo doorheen bent. Een leuk eerste deel dat benieuwd maakt naar de rest van de serie!

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

2 gedachten over “Volgerland – Tica Morgan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven