In hechtenis - Nicci French

In hechtenis – Nicci French

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?

Info

Titel: In hechtenis
Auteur : Nicci French
# pagina’s: 438
Verschijningsdatum: april 2020
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Zoals vele lezers werd ik pas echt door de boeken van Nicci French gegrepen wanneer ik hun serie las over Frieda Klein. Met In hechtenis waagde ik me voor het eerst weer aan een boek van dit auteursduo dat niet bij de serie hoort.

Plot:

In hechtenis vertelt het verhaal van Tabitha die in een huis van bewaring zit voor de moord op haar buurman. Ze is overtuigd dat ze onschuldig is, maar kan zich niet herinneren wat er juist gebeurd is. In een wanhopige poging om iedereen van haar onschuld te overtuigen besluit ze zichzelf te verdedigen in haar proces, zonder hulp van een advocaat.

Er zijn verschillende delen in het verhaal waarbij het vooral gaat over hoe Tabitha het stelt in het huis van bewaring in afwachting van haar proces. En daarna gaat het boek over het eigenlijke proces. Je leest hoe de ganse procedure verloopt, leert veel bij over het rechtssysteem en hoe Tabitha haar verdediging aanpakt. Dit maakt deze thriller heel specifiek: het gaat over één thema en één personage. Dit moet je wel liggen om In hechtenis te kunnen waarderen.

De schrijfstijl van Nicci French is heel aangenaam en de korte hoofdstukken maken dat het boek in een vlot tempo leest. Het is een boek dat een mooi geheel vormt en waarbij je blijft lezen tot je weet hoe het afloopt. De ontknoping is echter moeilijk te voorspellen omdat je tijdens het lezen weinig inzicht krijgt in andere personages en verhaallijnen. Daarom kan het einde wel zorgen voor een kleine teleurstelling.

Personages:

Tabitha is een bijzonder hoofdpersonage en het volledige verhaal draait ook rond haar. Nicci French is erin geslaagd om de lezer te laten meeleven en meevoelen met dit aparte verhaal van Tabitha. Tijdens het lezen vraag je je vaak af waarom ze toch zulke foute beslissingen neemt, maar je gaat haar ook toejuichen en duimen voor haar dat alles goed kan komen. In het neerzetten van Tabitha als bijzonder hoofdpersonage is Nicci French meer dan geslaagd.

De andere personages in het verhaal worden slechts heel beperkt uitgewerkt, maar dit doet er niet toe. Het verhaal draait om Tabitha en dat is bij In hechtenis voldoende.

Conclusie:

In hechtenis is een heel specifieke thriller die gaat over de beschuldigde Tabitha en haar proces. Het is een bijzonder verhaal met een sterk uitgewerkt hoofdpersonage dat vooral interessant is wanneer je graag leest over een proces horende bij een moordzaak.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven