Recensie Stemmen in het duister – Nicci French

Nancy North en haar vriend Felix zijn net ingetrokken in een nieuwe, goedkopere, flat, die Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Nancy heeft kort geleden een acute psychose gehad. Nu is ze er weer bovenop, maar ze voelt zich nog breekbaar. Hier kan ze verder herstellen. Ook al is het wat vervallen en aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, het flatje is een nieuwe start voor hen beiden. Maar al vanaf de eerste dag heeft ze geen goed gevoel over de nieuwe plek en merkt ze dat het weer slechter met haar gaat. Als ze tegen buurvrouw Kira opbotst, die in hetzelfde pand woont, valt haar direct op dat Kira erg angstig is. De volgende dag wordt het lichaam van Kira in haar flat gevonden, Nancy is er daardoor van overtuigd dat het huis geheimen herbergt. De andere bewoners, de politie weigeren dat te erkennen. Kan rechercheur Maud O’Connor deze zaak oplossen?

Info

Titel: Stemmen in het duister
Auteur: Nicci French
Serie: Maud O’Connor #2
# pagina’s: 442
Verschijningsdatum: april 2024
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Omwille van een psychose moest Nancy North haar restaurant en oude leven achter zich laten. Samen met haar vriend Felix verhuist ze naar een kleine en goedkope flat waar Nancy het moeilijk vindt om zich thuis te voelen. Wanneer haar buurvrouw Kira dood aangetroffen wordt weet Nancy zeker dat er meer achter zit. Maar niemand lijkt haar te geloven.

Stemmen in het duister is een nieuw boek in de serie rond rechercheur Maud O’Connor, al komt zij pas vrij laat aan bod in deze thriller. De eerste helft van het boek gaat vooral over wat Nancy meegemaakt heeft en hoe ze nu moet vechten tegen de vooroordelen die ze krijgt door haar psychiatrische verleden. Hebben de mensen rondom haar gelijk dat ze zwak is en instabiel? Of weet Nancy meer dan goed voor haar is?

Nancy wordt als personage heel goed uitgewerkt. Je voelt haar angsten en machteloosheid doorheen het verhaal. Later komt inspecteur Maud O’Connor op de proppen die ook eerder verscheen in de thriller Heeft iemand Charlotte Salter gezien?.

Stemmen in het duister is een boeiende thriller van auteursduo Nicci French met twee interessante vrouwelijke hoofdpersonages. Dit boek is een stuk sterker dan het eerste boek uit de serie en doet beslist uitkijken naar meer. Het is deels een psychologische thriller met ook een boeiend stuk gezien vanuit het standpunt van de politie. Een aanrader!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven