Stil maar Carla Kovach

Stil maar – Carla Kovach

Deborah Jenkins trekt haar jas aan en stapt de stromende regen in, op weg naar huis. Ze zal er nooit aankomen. In plaats daarvan wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, aardedonkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.
Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden, in lompen gehuld en te vondeling gelegd. Een anonieme beller tipt de politie om vooral een dna-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?

Info

Titel: Stil maar
Auteur : Carla Kovach
Serie: Detective Gina Harte #1
# pagina’s: 315
Verschijningsdatum: 3 maart 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Stil maar is het eerste deel in een nieuwe serie rond detective Gina Harte en haar team.

Plot:

Het laat geen twijfel dat Stil maar mooi is opgebouwd en dat Carla Kovach hiermee een spannend verhaal heeft neergezet. We krijgen even een blik in het verleden rond de periode dat Deborah ontvoerd werd, maar het grootste deel van het boek speelt zich af in het heden.

De hoofdstukken vertellen afwisselend over Deborah en haar ontvoerder, het gezin van Deborah en detective Gina Harte. Deze verschillende verhalen bouwen het verhaal mooi op en houden de spanning erin. Wanneer een hoofdstuk eindigt met een bijzondere gebeurtenis wil je snel doorlezen naar het vervolg hierop, enkele hoofdstukken verder.

Personages:

Al zijn er intussen enkele bekende series met een vrouwelijke rechercheur/detective in de hoofdrol (denk maar aan Helen Grace van M.J. Arlidge), toch is Gina Harte weer een ander soort personage. Ze kampt met enkele persoonlijke problemen en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Maar dat allemaal komt voort uit haar verleden als slachtoffer en omdat ze goed genoeg wil zijn als detective en als moeder.

Al is Gina Harte een origineel personage toch leer je haar nog niet zo goed kennen, dat komt waarschijnlijk pas in de volgende boeken in de serie. De andere personages in Stil maar worden slechts heel beperkt uitgewerkt. De andere teamleden van Gina spreken niet echt aan en wekken nauwelijks interesse op als seriepersonage. Slachtoffer Deborah en haar man Luke, die in dit verhaal een grote rol spelen, leer je dan wel wat beter kennen.

Conclusie:

Carla Kovach schreef met Stil maar een spannende thriller rond een nieuw seriepersonage. Detective Gina Harte is een origineel en bijzonder personage die de start lijkt van een mooie nieuwe reeks thrillers. Het plot van Stil maar is spannend, verrassend en wordt mooi opgebouwd. Enkel de uitwerking van de personages die nog een rol gaan spelen in de verdere serie zou nog iets dieper mogen. Toch is deze thriller zeker een aanrader die me nieuwsgierig maakte naar de verdere boeken in deze reeks.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven