Zomers Madrid - Evi Dekker

Zomers Madrid – Evi Dekker

Lara’s scheiding is eindelijk rond, dus kan ze trouwen met haar grote liefde Kevin. Ze kent hem van haar werk als cateraar; hij werkt als marketingmanager voor een van haar klanten. Kevin heeft een zoontje uit een eerder huwelijk: Siem. Na hun zomerbruiloft gaan ze met zijn drieën op huwelijksreis naar Madrid. Alles is precies zoals Lara het zich voorstelde, want ze genieten als nieuw gezin van de stad en van elkaar. Totdat Siem verdwijnt. Het kind is spoorloos in een miljoenenstad. De Spaanse en de Nederlandse politie werken nauw samen om de zaak op te lossen. Kevin denkt dat zijn ex achter de verdwijning van zijn zoon zit, maar Lara wordt daar gaandeweg steeds minder zeker van…

Info

Titel: Zomers Madrid
Auteur : Evi Dekker
# pagina’s: 318
Verschijningsdatum: juni 2021
Uitgeverij: Harper Collins

Review

Wat was ik super blij dat ik voor een jaar deel mag uitmaken van Harpers Boekenclub Thrillers! Zomers Madrid is het eerste boek dat we van uitgeverij Harper Collins kregen en dus samen mochten lezen.

Plot:

Lara en Kevin vertrekken na hun bruiloft op huwelijksreis naar Madrid, samen met Kevins zoontje Siem. Eens aangekomen belooft het een ontspannende vakantie te worden waar ze met z’n drieën volop van het mooie Madrid zullen genieten. Tot Siem plots verdwijnt en een politie-onderzoek wordt opgestart. Waar is Siem heen? En wie is er nog te vertrouwen?

Zomers Madrid werd gepubliceerd als thriller maar doet eerder denken aan een roman met een beetje spanning en misdaad. Heel verrassend is het verhaal niet en veel gaat over de onderlinge relaties en het verblijf in Madrid. De verdwijning van Siem komt pas later aan bod in het boek. Het ganse onderzoek naar hem klinkt niet heel geloofwaardig maar leest wel vlot. Dit is echt een verhaal om te lezen als een ontspannend zomers boek en dan zit je helemaal goed.

Evi Dekker schreef met Zomers Madrid een verhaal dat leest als een trein. De eenvoudige schrijfstijl en korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het boek uitgelezen is voor je het weet. Echt een aanrader voor tijdens je vakantie of om te lezen in een rustig weekendje.

Personages:

Ondanks het beperkte aantal personages krijg je toch weinig voeling met hen. Lara, Kevin en Siem worden vrij oppervlakkig uitgewerkt en je krijgt echt niet het gevoel dat het koppel erg bezig is met de ontvoering van hun (plus)zoon. Dat is wel spijtig wanneer het gaat over een gevoelig thema als de verdwijning van een kind.

Conclusie:

Zomers Madrid is een ontspannend verhaal met weinig diepgang en spanning, maar het leest wel heel vlot. Echt een boek dat je best leest zonder te letten op de details maar gewoon om een leuke leeservaring te hebben.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 2/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven