Gewetenloos - Karin Slaughter

Gewetenloos – Karin Slaughter

Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal. Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft namelijk een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen…

Info

Titel: Gewetenloos
Auteur: Karin Slaughter
Serie: Andrea Oliver
# pagina’s: 412
Verschijningsdatum: juni 2022
Uitgeverij: Harper Collins Holland

Review

Vier jaar geleden maakten we in Gespleten kennis met Andrea en haar moeder Laura. Intussen werd dit boek verfilmd tot de miniserie op Netflix: Pieces of her. In dit tweede boek rond beide personages – Gewetenloos – is het vooral Andrea die de hoofdrol op zich neemt. Ze wil komaf maken met haar verleden en rondt haar opleiding als Marshall af. Haar eerste zaak komt al onverwachts snel en blijkt twee kanten te hebben.

Gespleten vond ik een heel goed boek met sterke personages en veel spanning. Ook de verfilmde miniserie over Andrea en Laura kon me zeker en vast boeien. Gewetenloos had dus best wat hoge verwachtingen in te lossen. Zowel Andrea als Laura voelen anders aan in dit boek. Er gingen jaren voorbij en ze hebben zich elk op een andere manier ontwikkeld. Maar het blijven zonder twijfel twee boeiende vrouwen.

Het dubbele plot in dit boek gaat over een zaak in het heden en één van veertig jaar geleden. Andrea probeert zich vooral staande te houden als Marshall en wil beide zaken tot een goed einde brengen.

Al vond ik het eerste deel over Andrea en Laura toch wel iets beter, ook deze thriller was weer een spannend boek zoals we van Karin Slaughter gewend zijn. Na het verrassende einde is het zeker en vast hopen op meer boeken over dit moeder-dochter-duo.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven