In de knel - Heleen Smit

In de knel – Heleen Smit

De wanorde is groter dan ooit op de boerderij van haar ouders. Kan Noor het bedrijf nog redden en ten koste van wat?
Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, al staat dat in groot contrast met haar jeugd in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert Noor terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid maar al jaren niet meer is geweest. Ze treft een complete chaos aan en haar vader is nergens te bekennen.

Info

Titel: In de knel
Auteur : Heleen Smit
# pagina’s: 277
Verschijningsdatum: april 2021
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Review

Vorig jaar las ik het debuut van Heleen Smit: Op het verkeerde moment. En dit vond ik echt een top thriller! Ik was dan ook heel erg benieuwd naar haar tweede boek In de knel. Ook deze keer heb ik genoten van het originele verhaal en de aangename schrijfstijl.

Plot:

Noor komt uit een gezin van boeren maar trok naar de stad toen ze enkele jaren geleden in ruzie viel met haar ouders. Wanneer ze een paniekerig telefoontje krijgt van haar oma besluit ze terug naar huis te keren om te kijken wat er aan de hand is. Het kluwen waarin ze terecht komt had ze nooit kunnen verwachten, en de miserie waarin ze vast komt te zitten lijkt steeds groter te worden. Tot het ook echt gevaarlijk wordt voor Noor en iedereen om haar heen.

Dat deze thriller zich afspeelt op een melkveehouderij is best origineel. Heleen Smit schrijft over het leven op de boerderij alsof ze er zelf gewoond heeft. De problemen waar Noor in terecht komt zou je echter eerder verwachten in een grote stad en deze maken het verhaal dan ook verrassend, maar misschien soms net wat minder geloofwaardig.

Hoe het plot juist in elkaar zit is moeilijk in te schatten en blijft lang verrassend. Al zit er wel wat spanning in het verhaal, toch is dit vooral een aangename thriller die je vlot uitleest. Geen erg ingewikkeld plot maar beslist origineel.

Personages:

Noor en haar gezin vormen de voornaamste personages in het verhaal. Je krijgt echt wel een mooi kijkje in het hoofd van Noor waardoor je het verhaal ook vooral vanuit haar standpunt beleeft. Ze is heel overtuigend beschreven als personage en je gaat dan ook ontzettend met haar en haar beslissingen meeleven.

Conclusie:

In de knel is een originele thriller met een verrassend plot. Vooral de aangename schrijfstijl van Heleen Smit maakt van dit boek opnieuw een thriller die je niet zomaar opzij kan leggen.

Ik kreeg dit ebook als recensie-exemplaar van De Crime Compagnie. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven